Kolářík (Piráti): Resort dopravy zpoplatňuje silnici I/22

28.06.2022 4:33

Pirát Kolářík uspěl. Plzeňské i jihočeské obce si po dvou letech oddechnou od intenzivní kamionové dopravy.

Kolářík (Piráti): Resort dopravy zpoplatňuje silnici I/22
Foto: Piráti
Popisek: Lukáš Kolářík

Domažlice, Klatovy, Horažďovice, Strakonice nebo Vodňany. Všechna tato města a mnohá další spojuje silnice 2. třídy I/22, která celá léta trpí zvýšenou intenzitou automobilové dopravy. 

Anketa

Je zákrok Fialovy vlády proti cenám energií dostatečný?

0%
98%
hlasovalo: 25850 lidí
Tu způsobilo zpoplatnění silnice 1. třídy I/20. Výsledek? Prach, hluk a v neposlední řadě nebezpečí pro chodce i obyvatele obcí. Na tuto skutečnost Pirát Lukáš Kolářík společně se starosty dotčených obcí upozorňovali ministerstvo dopravy i expremiéra Babiše  dlouhodobě. Po 2 letech konečně došlo k průlomu.

„Resort dopravy zpoplatňuje k 1. červenci 2022 silnici I/22, takže se část dopravy přirozeně přesune tam, kam patří - na silnici 1. třídy I/20. Dojde tím ke snížení intenzity dopravy v místech, kde to lidi trápí nejvíce,” uvádí Lukáš Kolářík, který ještě coby opoziční poslanec tlačil tehdejšího ministra Karla Havlíčka k nápravě. „Trvalo to 2 roky a jedny volby, nakonec se ale podařilo prosadit opatření vyhánějící z vesnických cest kamiony, které si cestu vybíraly ve snaze ušetřit náklady za mýto. Každý den jsme jen zbytečně riskovali, že někdo přijde k úrazu. V celém obvodu zmiňované silnice I/22 žijí lidé. Navíc zvýšená frekvence dopravy vede k vyšší prašnosti, hluku a otřesům, které jsou nepříjemnými překážkami v každodenním životě. Následky se ale nyní konečně podařilo alespoň částečně zvrátit,” uzavírá Pirát, náměstek ministra vnitra, a katovický zastupitel Lukáš Kolářík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …