Kolovratník (ANO): Pro zachování evropské kultury a jejích hodnot

10.10.2017 15:03

V červenci v roce 2016 jsem se stal spoluzakladatelem Platformy pro zachování evropských hodnot. Rozhodně se nejedná o vytvoření dalšího politického subjektu anebo frakce, jde jen o názorová východiska, ke kterým se přihlásili zákonodárci napříč politickým spektrem.

Kolovratník (ANO): Pro zachování evropské kultury a jejích hodnot
Foto: ANO.cz
Popisek: Martin Kolovratník

Iniciativa pro vznik této platformy byla z několika důvodů, jedná se problém masové migrace, která proniká s prvky islamizace do evropských hodnot a také tomu předcházely události v západní Evropě v roce 2016.

Hlavní záměr této platformy je především edukační, tedy poskytnout zákonodárcům informace odlišné od těch, která přináší mainstreamová média. Tedy se počítá se setkáváním u kulatých stolů, na seminářích anebo panelových diskuzí na půdě Parlamentu, ke kterým budou přizváni i odborníci na danou oblast. Poslanci si potom na základě nich utvoří vlastní názor. Cílem rozhodně není manipulovat politické rozhodování. Platforma a její základní směřování je dané desaterem, namátkou můžu uvést některá východiska, například požadovat od migrantů maximální míru integrace do společnosti, odmítnutí trvalých přerozdělovacích kvót pro přijímání migrantů nebo upevňovat obranyschopnost Evropy i ČR.

Platforma sdružuje poslance, senátory, europoslance, tak i odborníky na migraci a islamizaci, například arabistu Petra Pelikána, vysokoškolského pedagoga Petra Hedvábného, který vyučuje o integraci, bývalého muslima Lukáše Lhoťana a další. V neposlední řadě platforma seskupuje i veřejnost, od které máme velkou podporu. Jen malá poznámka, malinko mě překvapila reakce a váhavost některých zákonodárců pravicových stran. Jejich stranické sekretariáty se na platformu dívají nedůvěřivě, ale věřím, že sami přijdou na to, že se jedná o dobrou věc a připojí se.

Co je také důležité a co jsme si vyčlenili za cíl, je vymezit se vůči společné azylové politice a společné sociální politice. Do České republiky zatím neproudí migranti v masových počtech, ale problém nastane, jakmile dojde ke sjednocení azylové a sociální politiky. Vytvoří se jednotný sociální fond, odkud budou vypláceny sociální dávky pro celou Unii.  A přesně v ten okamžik, pro kohokoli, kdo bude pobírat vysoké sociální dávky, bude výhodné bydlet v relativně levné zemi, jako je Česká republika.

A co na závěr? I když to vypadá, že se političtí představitelé navzájem rozcházejí, není tomu tak. V Poslanecké sněmovně převládá většinový názor, který zavrhuje přerozdělovací mechanismy, zrušení vízové povinnosti pro Turecko a další dohody, které nám servíruje vedení EU. Ale média jsou na straně stoupenců menšinových názorů, kteří dostávají prostor v mediích, a proto jsou více slyšet. Právě proto jsme aktivní v naší Platformě. A ještě jedno vysvětlení. Odmítáme populistické a nacionalistické výkřiky ultrapravicových politiků, kterými vyniká především Okamurova SPD. V našich řadách mají místo lidé s názorem jasným a pevným, zároveň však s akcentem na slušnou a věcnou komunikaci. Chceme hlasitě bránit naše kulturní a historické hodnoty, odmítáme však xenofobii a hlasité křičení na oponenty. Zajímáte se o naši Platformu? Napište mi, rád s Vámi vstoupím do diskuze. 

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).