Kolovratník (ANO): Spolek pro výstavbu D35 a D43 je týmový projekt

05.08.2018 19:51

Komentář na facebookovém profilu k činnosti Spolku pro výstavbu D35 a D43.

Kolovratník (ANO): Spolek pro výstavbu D35 a D43 je týmový projekt
Foto: ANO.cz
Popisek: Martin Kolovratník

Přeji všem krásnou neděli a hned mám na Vás otázku na tělo. Už jste členem našeho Spolku? Není žádným tajemstvím, že se dlouhodobě a intenzivně věnuji rozvoji dopravní infrastruktury v Česku, ale i přímo v Pardubickém kraji. Abychom mohli společně koordinovat naše úsilí, založil jsem před dvěma lety Spolek pro výstavbu dálnic D35 a D43 ZDE, kterého jsem předseda. Není to tak dávno, co jsme měli již třetí výroční schůzi Spolku a hodnotili jsme, co se nám povedlo a na čem musíme společně ještě zapracovat.

Osobně jsem velmi rád, že i ředitel Správy a údržby silnic Pardubického kraje Miroslav Němec konstatoval, že Spolek přispívá k dosažení dohody mezi institucemi při přípravě aktualizace Memoranda k přivaděčům k D35 a při specifikaci jednotlivých aktivit v rámci projektu Dopravní uzel Pardubice.

Náš Spolek se dokonce podílel i na posunu příprav výstavby dálnice D43. Jako předseda jsem Ministerstvu dopravy „vnuknul“ myšlenku zahájení příprav ze severní části, kde je trasa této dálnice již stabilizovaná. Z úspěchů to rozhodně není vše. Spolek sehrál významnou roli i při změně přístupu ŘSD při obnově objízdných tras při opravách na silnicích I.třídy, když na setkání se starosty v květnu loňského roku se nám podařilo přimět ŘSD ke vstřícnějšímu přístupu.

Jsem moc rád, že Spolek pro výstavbu D35 a D43 je společný týmový projekt, kde všichni táhneme za jeden provaz. Spolek rozhodně nereprezentuji pouze já, ale naopak, je nás spousta. Například David Švecse v loňském roce zúčastnil několika jednání, která organizoval partnerský Svazek obcí pro výstavbu R43 a členka Spolku senátorka Vítková.

Mohu Vám říct, že na našem setkání zaznělo spoustu zajímavých informací. Například člen Spolku a starosta obce Strakov pan Jan Janypka nás informoval, že zastupitelstvo Litomyšle sice velmi těsnou většinou schválilo variantu trasy podporovanou ŘSD, ale ostatním obcím se to nelíbí a rády by vyvolaly další jednání. Osobně jsem panu starostovi nabídl roli mediátora budoucích jednání a věřím, že nalezneme společně takové řešení, které bude přijatelné pro všechny.

Osobně jsem rád, že jsem jako zástupce skupiny předkladatelů mohl členy informovat i o nejaktuálnějším legislativním tématu v oblasti dopravy, který jsme nedávno ve Sněmovně schválili. Jedná se o novelu zákona č. 416/2009 Sb., o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury a infrastruktury elektronických komunikací.

Na tomhle návrhu jsem "potil krev" dnem i nocí, protože vím, jak moc je potřebný a hlavně jak výrazně pomůže dopravní výstavbě v Česku. Koneckonců jeho důležitost dokládá skutečnost, že se mi podařilo sehnat pro tento návrh podporu napříč všemi poslaneckými kluby. To se skutečně často nestává a je to spíše rarita než pravidlo.

Věnujete se rádi dopravě a zajímají Vás aktuální informace? Staňte se členem našeho Spolku! Členství je zdarma, stačí pouze vyplnit přihlášku, kterou naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky