Konečná (KSČM): ANO, budete platit

10.12.2017 6:34

Ne, nepatřím mezi kritiky všeho a všech za každou cenu. Vždy jsem přistupovala – ostatně jako celá KSČM – k návrhům podle toho, co přinesly občanům, nikoli podle toho, kdo je předložil.

Konečná (KSČM): ANO, budete platit
Foto: Archiv Kateřiny Konečné.
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná.

Na druhou stranu – když se ukáže problém, nenechám se umlčet a na problém poukazuji i přesto, že se to mnohým nelíbí. A nehodlám mlčet ani tentokrát. 

Nová vláda ještě není jmenovaná, ministři zatím neusedli ve křeslech svých kanceláří, ale někteří už vymýšlí – navzdory slibům své strany před volbami – jak dostat peníze z občanů. Na rovinu to sdělil s největší pravděpodobností budoucí ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Prosím neplést si s bývalým poslancem za KSČM a lékařem Vojtěchem Adamem, který je skutečným odborníkem na zdravotnictví. Potvrdilo se také to, že více než na odbornost a erudici hledí Andrej Babiš spíše na image jednotlivých tváří. Do toho ostatně nominace bývalého zpěváka soutěže Superstar Adama Vojtěcha do čela ministerstva zdravotnictví plně zapadá. 

A co na pacienty tedy nový ministr Adam Vojtěch za ANO2011 chystá? Třeba rušení venkovských nemocnic, případně jejich převod v ambulantní zařízení. Takže lidé žijící na vesnicích a malých městech to budou mít do nemocnic ještě dál. Nebo kouzelná formulka – zvýšení spoluúčasti pacientů, pod kterou se skrývá fakt, že si bude pacient mnohem více připlácet. Než vysávat další a další prostředky od seniorů a rodin s dětmi – což jsou nejčastější návštěvníci lékařských zařízení, navrhuji, aby se konečně začalo ve zdravotnictví šetřit – třeba sloučením sedmi zdravotních pojišťoven se svými bohatě placenými aparáty v jednu. Ostatně toto KSČM navrhuje dlouhodobě, ale odvaha ministrů k tomuto kroku přistoupit byla vždy mizivá. 

V posledních měsících jsem prošla celou řadu zdravotnických zařízení. Nepotkala jsem během té doby jediného člověka, který by se nechával hospitalizovat jen tak pro nic za nic. Vyzývám Vás proto, pane budoucí ministře, než začnete vypouštět nesmyslná prohlášení, běžte do nemocnic, podívejte se na reálný stav, který z tabulek nevyčtete, a vyslechněte si pacienty, z jejichž peněženek jsou už teď vysávány značné náklady na léčbu.

Převzato z profilu.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.