Konečná (KSČM): Styďte se, poslanče Okamuro

06.01.2015 10:06

Tomio Okamura má patrně pocit, že musí být vidět a slyšet za každou cenu. Můžeme tolerovat některé jeho nestandardnosti, ale vyjádření k Islámu, které publikoval prostřednictvím svého Facebooku, je notně za hranou únosnosti.

Konečná (KSČM): Styďte se, poslanče Okamuro
Foto: Daniela Černá
Popisek: Kateřina Konečná

Každé náboženství s sebou nese určitá specifika. A vzhledem k tomu, že je u nás nejen svoboda slova, ale i svoboda vyznávání náboženství, jeho vyjádření je pro tuto menšinu nejen urážející, ale i diskriminující. Může působit jako rozbuška křehkých vztahů, které se náš stát snaží budovat se všemi etnickými skupinami žijícími na území České republiky. KSČM zásadně prosazuje rovnost všech lidí, nechce a nebude nikoho zvýhodňovat ani diskriminovat. Pokud chce někdo žít v České republice, ctí a dodržuje naše zákony, respektuje český právní řád, není možné, aby se takto choval český politik, za kterého se Tomio Okamura deklaruje. Identifikovat lidi podle barvy pleti, národnosti, oblečení, nerespektovat jejich vyznání, to už jsme jednou zažili a dodnes si pamatujeme, jaké hrůzy způsobil fašismus, který označil židovskou komunitu a následně ji poslal do koncentračních táborů. A právě proto jsem rozhodně proti, aby se „politik“ Tomio Okamura vyjadřoval tímto způsobem a nabádal české občany k provokacím, které mohou spustit lavinu, jež budeme jen těžce zastavovat. Takovýto začátek roku 2015 si jistě nikdo nepřejeme.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kateřina Konečná - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…