Koudela (ODS): ODS a KDU-ČSL jdou ve Znojmě do voleb spolu

31.01.2022 4:33 | Tisková zpráva

Městské organizace ODS a KDU-ČSL ve Znojmě se dohodly na pokračování koaličního projektu v letošních podzimních komunálních volbách. Vyjednávací týmy obou stran probíraly všechny možné aspekty spolupráce již od podzimu 2021 a v průběhu ledna připravily koaliční smlouvu, kterou 26. ledna 2022 po odsouhlasení koaličních lídrů Františka Koudely a Pavla Jajtnera podepsali také šéfové obou politických uskupení.

Koudela (ODS): ODS a KDU-ČSL jdou ve Znojmě do voleb spolu
Foto: Jdeme do toho spolu
Popisek: SPOLU - koalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09

ODS a KDU-ČSL spojí ve Znojmě opět své síly, zkušenosti a společné hodnoty. “Své odhodlání pokračovat na společné cestě jsme dnes stvrdili podpisem koaliční smlouvy pro letošní komunální volby, které budou na přelomu září a října,” oznamuje lídr místní Občanské demokratické strany František Koudela.

Podle Koudely spolupráce obou stran funguje v posledním roce výborně ve vedení města, kdy ODS s KDU-ČSL a dalšími koaličními partnery převzali zodpovědnost za chod Znojma. “Úzce spolu spolupracujeme na úrovni Rady města Znojma, v městských organizacích i v nejrůznějších spolcích. Naše spolupráce zafungovala i při parlamentních volbách,” připomíná Koudela. V roce 2021 obdrželo SPOLU ve Znojmě 24,6% hlasů a stalo se nejsilnější demokratickou silou ve městě. “Rádi bychom na tento výsledek letos navázali.”

V průběhu ledna si ODS s KDU-ČSL nastavila pravidla pro společné fungování a nyní se budou obě strany společně snažit oslovit středopravicové proevropsky smýšlející voliče. “Pilířem našeho programu budou stejně jako v celostátních volbách spokojené rodiny, zdravé životní prostředí a vzdělané děti,” prozrazuje Koudela.

Podle koaliční smlouvy bude lídrem kandidátky ředitel Znojemské Besedy František Koudela, dvojkou pak bude dlouholetý a zkušený lidovecký politik Pavel Jajtner. “Do konce února bychom chtěli mít jasno i o dalších místech na kandidátce,” říká Jajtner. “Koaliční smlouva přesně definuje klíč, podle kterého se jednotlivá místa budou obsazovat. Společnou kandidátku sestavíme tak, aby byla týmem lidí z různých oborů, abychom mohli reagovat a promptně řešit problémy, které dnešní složitá doba může našemu městu přinést.”

Vyjednávací tým hodnotil i možnosti spolupráce s TOP 09. “S panem senátorem Třetinou, který je nejvýraznější osobností TOP 09 v našem regionu, jsme se nakonec shodli, že vzhledem k tomu, že TOP 09 nemá ve Znojmě širší základnu a současně zvažuje i možnosti svého koaličního projektu, nebudeme jeho stranu do znojemského koaličního projektu zatím zahrnovat. V budoucnu to ale nevylučuje možnosti spolupráce, ” prozradil František Koudela.

Předmětem jednání bylo i užití značky SPOLU v komunálních volbách. Mezi pány Třetinou, Koudelou, Jajtnerem a Podzimkem je shoda, že i TOP 09 vnímá, že nositelem značky zůstanou ve Znojmě stejně jako v parlamentních volbách městské organizace ODS a KDU-ČSL. “Nyní naší společnou dohodu musí posvětit lídři SPOLU v Praze. Očekávám, že by to měla být vzhledem ke společné vůli městských organizací ve Znojmě pouze formalita. Bylo by podle mě politicky nezodpovědné začít v trojkoalici politikařit. Voličům jsme slíbili jednotu a změnu,” uzavírá Koudela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.