Koudelka (KSČM): Nekorektní Korecký! Kde je novinářská etika a slušnost?

28.09.2016 7:32

Komentátor MF DNES Miroslav Korecký znovu předvedl, jak hluboko může novinář klesnout a jak daleko může zajít za hranici etiky a slušnosti. Objektivitu jeho díla Epochální výlet soudružky Hubáčkové, které vyšlo nedávno v MFD, komentovat ani nebudu, bylo by to zbytečné. Každý, kdo si článek z nekorektního pera Miroslava Koreckého přečte, musí uznat, že jeho komentář o poslankyni Gabriele Hubáčkové je za hranicí slušnosti, je urážlivý, jednostranný a velmi osobní, a to v negativním slova smyslu. Autor v něm prý v roli amerického úředníka tzv. pranýřuje poslankyni Hubáčkovou s tím, že výčtem jejích politických aktivit a rodinným zázemím si nemohla vysloužit nic jiného, než nedostat tranzitní vízum do USA, které potřebovala kvůli cestě na Mezinárodní kongres žen do kolumbijské Bogoty. Přestupní stanicí totiž byla americká Atlanta….

Koudelka (KSČM): Nekorektní Korecký! Kde je novinářská etika a slušnost?
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Teď ale zpátky k tomuto komentáři, ve kterém si redaktor rozhodně nebere servítky, hloupě a uboze se uchyluje k osobnímu útoku namísto toho, aby věcně argumentoval. Prostě se jen naváží do paní poslankyně i do její rodiny. Slušný člověk se jen podivuje nad tím, že je možné takhle někoho veřejně a bez skrupulí kastovat, poplivat. A to bez následků? Objektivní a nestranný redaktor profesionál by se přeci k něčemu podobnému neměl snížit ani omylem. Jedna věc je jistá politická satira, druhá věc je ubohý pošpiňující komentář. A to ještě vyjde v tzv.  seriózních novinách.

Nakonec špatnou známku dostal i od úředníka konzulárního oddělení velvyslanectví USA, který se následně veřejně vyjádřil k tomu, jaká jsou kritéria hodnocení pro udělení víz. Prostě ani těm, kterým chtěl Korecký podlézat, se nemohlo jeho "dílko" líbit.  Korecký se stal nejen nekorektním, ale i směšným. Svoboda slova je jedna věc, ale slušnost a snaha o objektivitu věc druhá. Styďte se, pane redaktore!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.