Krajča (KSČM): Naším programem je mír a mezinárodní solidarita

22.10.2013 13:15

Programem, který prosazujeme, je mír a mezinárodní solidarita. Úsilí o jeho realizaci je nedílnou součástí našeho zápasu za socialistickou budoucnost.

Krajča (KSČM): Naším programem je mír a mezinárodní solidarita
Foto: kscm.cz
Popisek: Milan Krajča, člen Ústředního výboru KSČM

Kapitalistická krize je krutou realitou dneška. Mezi její důsledky patří nejen drastické snižování životní úrovně, ohromný nárůst chudoby, masová nezaměstnanost či soustavné útoky na sociální výdobytky minulosti. Krize má svůj odraz i ve snahách imperialismu o nové přerozdělení světa a ovládnutí strategických regionů, zdrojů nerostných surovin a trhů. Nedílnou součástí tohoto procesu je nárůst militarizace, ohromné výdaje na zbrojení, budování vojenských základen po celém světě i krvavé agrese proti řadě států.

Po porážce socialismu na přelomu 80. a 90. let minulého století opustila naše země mírovou zahraniční politiku. Jako spojenec Spojených států amerických a člen Severoatlantického paktu NATO a Evropské unie se Česká republika podílela na řadě nespravedlivých válek a okupací, způsobujících utrpení a smrt statisíců v zájmu několika málo bohatých a mocných. Jugoslávie, Afghánistán, Irák, Libye je notně nekompletní seznam států, jejichž národy se staly obětí agresí podporovaných, v rozporu s názorem většiny obyvatel, také pravicovými a sociálně demokratickými vládami naší země.

Jako komunisté takovou politiku jednoznačně odmítáme. Zásadně se stavíme proti členství České republiky v NATO a jako svůj cíl deklarujeme zrušení tohoto agresivního bloku. Stejně jako v nedávné minulosti jsme rezolutně proti budování cizích vojenských základen na našem území. Dlouhodobě také nesouhlasíme se současnou politikou vysílání jednotek Armády České republiky na tzv. zahraniční mise. Programem, který prosazujeme, je mír a mezinárodní solidarita. Úsilí o jeho realizaci je nedílnou součástí našeho zápasu za socialistickou budoucnost.

Milan KRAJČA,
kandidát KSČM do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…