Krajský sněm STAN na Vysočině odsouhlasil svého kandidáta do senátu na Třebíčsku

23.03.2018 19:13

Na Vysočině se v pondělí sešel krajský sněm politického hnutí Starostové a nezávislí. Za účasti celostátního předsedy a poslance Petra Gazdíka a krajského předsedy a starosty Pacova Lukáše Vlčka jednohlasně odsouhlasil nominaci starostky Koněšína Hany Žákové na senátorku za senátní obvod Třebíč.

Krajský sněm STAN na Vysočině odsouhlasil svého kandidáta do senátu na Třebíčsku
Foto: STAN
Popisek: STAN

Krajský sněm zahájil předseda STAN Petr Gazdík, seznámil přítomné s aktuální politickou situací a postojem poslanců hnutí STAN a doplnil: „v rámci svého mandátu poslanci hnutí STAN usilují o to, aby nově přijímaná legislativa neměla negativní dopad na obce“.

Připomněl, že byla podána ústavní stížnost na volební zákon, je možné že dojde ke změně volebního zákona v pravidlech pro vytváření volebních koalic a diskriminace některých volebních krajů. V případě předčasných voleb by bylo nutné jednat o bližší spolupráci demokratických stran.

Předseda klubu zastupitelů krajského zastupitelstva Lukáš Vlček informoval o přípravě revize dotačních programů Kraje Vysočina a dodal: „Vedle Fondu Vysočiny funguje řada zásad a pravidel a leckdy jsou rozdělovány i jednotky tisíc korun. Dotační systém pak přestává být efektivní a hlavně není přehledný pro příjemce dotací i dotační odborníky.“

Připomněl změnu na pozici náměstka hejtmana pro majetek a finance, kdy byl na únorovém zasedání zastupitelstva kraje odvolán Josef Pavlík a na stejnou pozici zvolen Martin Kukla.

„Krajští zastupitelé hnutí STAN mají vysoké renomé mj. u svých koaličních partnerů“, dodal Petr Gazdík.

Krajský sněm jednohlasně podpořil nominaci starostky Koněšína Hany Žákové na senátorku v senátním obvodu Třebíč. „Jsem potěšena a cítím velkou podporu svých kolegů starostů z Třebíčska i celé Vysočiny. V Senátu bych se ráda věnovala komunálním tématům, přenášela zkušenosti a podněty z regionu do parlamentu a zejména bych kladla velký důraz na zachování demokracie v naší zemi“, sdělila Hana Žáková.

Závěrem byli přítomní seznámeni s přípravou na podzimní komunální volby. Ve většině největších měst Vysočiny bude mít STAN své kandidátní listiny do zastupitelstev. V příštím období se vyjednávání o tvorbě kandidátních listin zaměří i na menší obce. STAN je připraven podpořit kandidaturu demokraticky smýšlejícím uskupením ve všech obcích na Vysočině. O možnostech kandidatury a její podpory ze strany STAN budou zájemci v průběhu dubna informováni. „Předpokládáme, že počet mandátů zastupitelů oproti volbám v roce 2014 STAN na Vysočině znásobí“, uzavřel setkání krajský předseda STAN Lukáš Vlček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…