Krása (Trikolora): Je podivné, když policie koná na základě úvah některých novinářů

14.11.2021 10:54 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k událostem nedávných dní

Krása (Trikolora): Je podivné, když policie koná na základě úvah některých novinářů
Foto: archiv V. Krása
Popisek: Václav Krása

Novinář Filip Rožánek označil v ČT rozhovor pana Procházky na Frekvenci 1 s panem prezidentem za špatný. A to proto, že „používá vstřícný nekonfrontační styl“. Úchylka některých novinářů, že každý rozhovor musí být konfrontační, že redaktoři musí skákat do řeči, nenechat doříct myšlenku, zhoršuje atmosféru ve veřejnosti. Možná, že za nějakou dobu může pan Rožánek svých slov litovat.

Profesorka Kristina Sundquist z univerzity v Lundu zveřejnila výsledky studie, podle které mají téměř 60 % znásilnění ve Švédsku na svědomí přistěhovalci. Každý třetí zároveň od švédského státu pobíral sociální dávky. Zveřejnění později nahlásil anonymní doktorand z univerzity v Göteborgu a profesorka je nyní vyšetřována, neboť její zpracování volně dostupných úředních údajů prý bylo neetické. Kam ses propadlo, klidné a lidské Švédsko?

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář, prohlásil po odchodu z policie, kde byl podat vysvětlení, že jen u nás se může stát, že někdo může zpochybnit podpis prezidenta, který učinil před druhým nejvyšším ústavním činitelem. Dále uvedl, že je podivné, když policie koná na základě úvah některých novinářů. Bohužel musím říci, že pan V. Mynář má v tomto bodu pravdu.

Asi také jen u nás se může stát, že nemocnice zakáže návštěvu premiéra u nemocného prezidenta republiky. Zakázat setkání dvou nejvyšších představitelů státu, když o to oba stojí, svědčí spíš o charakteru našeho státu jako „banánové republice“, než vyspělé demokratické zemi. Předpokládám, že oba státníci si nechtěli povídat o počasí.

Mgr. Václav Krása

  • Trikolora
  • Kandidát do Poslanecké sněmovny ve Stř. kr. za TSS.
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…