Krčmář (KDU-ČSL): Ploty

27.09.2016 20:20

Před 25 lety jsme ploty v Evropě bourali, dnes je opět stavíme. Jsou potřeba? Jak je to s ploty v jiných částech světa?

Krčmář (KDU-ČSL): Ploty
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

 V nedávné době jsem zaznamenal kritiku Maďarska za oplocení hranic se Srbskem. Osobně považuji tuto kritiku v souvislosti s nárůstem migrace do Evropské unie za špatnou. Co Maďarsko udělalo? V době největší krize se rozhodlo vystavět na vnější hranici Schengenského prostoru plot, jehož účelem bylo zamezit překračování zelené hranice, bránilo tak protiprávnímu jednání a chránilo vnější hranici společného prostoru, jehož i my jsme součástí.

Čas ukázal, společně s realizací podobných opatření na řecko-makedonské hranici a zvýšení ostrahy hranic turecko-bulharských, že opatření přineslo úspěch a prakticky uzavřelo balkánskou trasu využívanou nejen válečnými uprchlíky, jejichž právo na azyl lze realizovat v hotspotech v prvních bezpečných zemích, ale především ekonomickými migranty nerespektujícími zákony evropských zemí. Plot proti ekonomické migraci není v západní civilizaci ničím novým, dlouhá léta plot funguje na části hranice mezi Mexikem a USA. Statistiky ukazují, že tento plot a další opatření se výrazně podílí na snížení ekonomické migrace z latinské Ameriky do USA. Ano, ploty jsou krajní řešení, ale pokud ostatní řešení selhávají, musí jít Evropa i touto cestou, aby zajistila právo a bezpečí vlastním občanům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…