Křenek (KSČM): Blízký konec národního klauna

27.07.2015 8:32

Porošenkova klauniáda určitě brzo nalezne své místo i v lidových příslovích, která bude znít: "Lže jako Porošenko".

Křenek (KSČM): Blízký konec národního klauna
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Někdy v březnu letošního roku prohlásil ukrajinský prezident Porošenko v přímém TV přenosu, že ukrajinská armáda se dostala do první pětice nejsilnějších armád na evropském kontinentu. Tento výrok je jistě velmi pozoruhodný tím, že pokud vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny nebyl v dané chvíli pod vlivem návykových látek, tak se sám sebe pasoval do role  národního klauna. Dokladem je ostrý kontrast jeho výroku s následujícími skutečnostmi.

Co na tom, že už probíhá 6. vlna mobilizace, protože prozíraví bojeschopní muži buď před mobilizačními vlnami prchli do zahraničí, nebo dezertovali do Ruské federace i se zbraní v ruce. Šest vln mobilizace během 1 roku je rozhodně „úctyhodný výkon“, který vejde do historie vojenství, včetně kvality odvedenců. Uvedený stav jen dokladuje  skutečný „bojový duch ukrajinské armády“, jak několikrát zdůrazňoval prezident Porošenko.

Co na tom, že „jedna z nejsilnějších evropských armád“ potřebuje naléhavě výcvik od 350  instruktorů z USA a naléhavě žebrá po celém světě o moderní bojovou techniku.

Ve snaze  imaginárních představ o válečných vítězstvích nad Ruskou Federaci zapomíná Porošenko na ekonomický stav své země, která je na pokraji státního bankrotu. Zbídačený stav jak starých lidí, tak i těch kteří se dřou ve prospěch oligarchů, kteří z touhy po moci už bojují  i mezi sebou, je pro prezidenta Ukrajiny už jen okrajová záležitost. Pokud vnitřní boje o moc mezi oligarchy označuje prezident „bojovým duchem ukrajinského lidu“, tak tím už jen potvrzuje své klaunovské nadání.

Posledním excelentním výkonem bylo prohlášení Porošenka, že na území Ukrajiny je soustředěno 9000 ruských vojáků a během několika málo dní s odkazem na zpravodajské zdroje, navýšil původní počet už na 200 000 ruských vojáků. Zřejmě ani nejvyšší oligarcha neumí počítat, protože to by představovalo asi 60% současného stavu ruské armády a kupodivu, ani nejvěhlasnější zpravodajské služby nepotvrdily přítomnost těch 9000, natož pak 200 000 ruských vojáků. Kdyby tomu tak  opravdu bylo,  to by bylo sousto pro mašinérii propagační války.

Strategie „skvělého vojevůdce“ Porošenka má ale vážnou trhlinu, protože do sestavy Poradního sboru psychopatů typu Saakašvili nebo Jaroš, zcela zapomněl pozvat „vynikající české experty“ jako je kníže Schwarzenberg – který  se probouzí jen když si může kopnout do Ruské Federace, expertka Šiklová – která se raději mýlí s Bushem, než aby měla pravdu s Putinem, expert Jaromír Štětina – který před několika dny při své poslední spanilé jízdě k dobrovolnickému praporu Pravého sektoru AZOV nepoznal žádné nacistické symboly a je zcela přesvědčen, že dobrovolnické prapory DONBAS a AZOV dokonce brání Evropu před Ruskem.

Takových „expertů“ má ČR pochopitelně daleko více ale myslím, že by doma nikomu ani nechyběli. V podstatě jde o všechny jak muže, tak i ženy ČR, kteří jsou ochotní dýchat pro ukrajinské oligarchy, pro zločince a vrahy nejhrubšího zrna z Pravého sektoru. To dokazuje jejich publikační činnost a veřejná vystoupení, která otevřeně podporují ukrajinský nacismus a novodobé krvelačné banderovce.

Poslední poznatky ukazují, že Ukrajina jde „do kytek“ a Porošenkova klauniáda určitě nalezne své místo i v lidových příslovích, které bude znít: „Lže jako Porošenko.“

Ing. Věstislav Křenek
zastupitel Plzeňského kraje
(bývalý vojensko-zpravodajský analytik a velitel zpravodajských útvarů ČSLA)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…