Krkoška (ANO): Moravskoslezský kraj pomůže malým vesnickým prodejnám

16.12.2022 21:24

Moravskoslezský kraj se opět zapojil do programu Obchůdek 2021+, který vyhlásilo Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Pomůže tak udržet při životě maloobchodní prodejny na venkově.

Krkoška (ANO): Moravskoslezský kraj pomůže malým vesnickým prodejnám
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jan Krkoška

V září spustil dotační program Podpora provozu venkovských prodejen v Moravskoslezském kraji 2022. Dnes dotace schválili krajští zastupitelé.

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí

Finanční podporu tak získá 43 projektů a prostřednictvím neinvestičních dotací bylo rozděleno 5,42 milionu korun.

„Zajistit fungující a dostupné služby na venkově je často velký problém. Ale je velmi důležité, aby i tady měli lidé možnost si nakoupit, zajít ke kadeřnici nebo na poštu. Proto jsme se zapojili do tohoto programu a malým obchůdkům v našem kraji nabídli dotaci.  Jsem rád, že provozovatelé mají o tento dotační program takový zájem. Žadatelé mohou finanční prostředky využít na úhradu mzdových nákladů, nákladů na nájem provozovny a skladových prostor, na pořízení drobného neinvestičního majetku, na energie a telekomunikační služby nebo služby spojené s obsluhou bezhotovostních plateb“, uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch Jan Krkoška.

Upřesnil, že dotace byla i letos určena pro prodejny nabízející převážně potraviny v malých obcích do tisíce obyvatel, nebo obce do tří tisíc obyvatel, jejichž místní části mají do tisíce obyvatel.

Ministerstvo průmyslu a obchodu s ohledem na vývoj cen energií a pohonných hmot letos program Obchůdek 2021+ posílilo a navýšilo dotaci pro jednotlivé kraje až na 4 miliony korun. Zvýšila se tak i podpora provozu prodejen a provozovatelé mohou obdržet finanční podporu až do 130 tisíc korun. Zbytek 1,42 milionu korun doplatil Moravskoslezský kraj.

Dotaci tak získají například provozovatelé malých prodejen v obci Dolní Moravice, Dívčí Hrad, Čaková, Hoštálkovy, Rudná pod Pradědem, Žermanice nebo obchodní družstvo TEMPO v Budišovicích na Opavsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…