Krnáčová (ANO): Nekonečný příběh Opencard pokračuje, ale já nebudu svádět problémy na své předchůdce

20.10.2015 8:32

V únoru 2015 podalo hlavní město návrh na nařízení předběžného opatření, kterým se domáhalo toho, aby chod systému Opencard nebyl ohrožen. Soud Praze vyhověl a nařídil EMS zajišťovat základní servisní služby. EMS podala proti předběžnému opatření odvolání, kterému odvolací soud nevyhověl, dal za pravdu argumentům HMP a předběžné opatření potvrdil. Systém Opencard by tak měl zůstat funkční a nemělo by docházet k jeho dlouhodobým výpadkům.

Krnáčová (ANO): Nekonečný příběh Opencard pokračuje, ale já nebudu svádět problémy na své předchůdce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

„Nekonečný příběh Opencard pokračuje. Nicméně, já už nechci a nebudu pokračovat v neustálých výmluvách a ve vysvětlování a svádění problémů na své předchůdce. Město začalo pracovat na náhradním řešení, kterým jednou pro vždy vyřeší problémy Opencard. Město už nikoho nebude nutit k držení Opencard, v blízké budoucnosti si Pražané budou moci vybrat, jestli si svůj kupon nahrají do telefonu, na čipovou kartu nebo budou mít v peněžence klasický papírový kupon. Elektronický kupon si dobijí ze svého obývacího pokoje a nebudou muset někde na Andělu vystávat nesmyslné fronty. Předběžné opatření je tedy jen nástroj, jak se vypořádat se současnou situací. Prosím tedy Pražany o trpělivost a doufám, že už za pár měsíců jim nabídnu lepší a modernější produkt, který nebude stát ani zlomek toho co ta červená karta,“ uvedla primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová.

Vrchní soud v Praze shledal odvolání EMS jako nedůvodné, a to zejména s důrazem na to, že hlavní město řádně odůvodnilo skutečnosti nezbytné pro uložení předběžného opatření, že jednání EMS může být posouzeno jako jednání, které porušuje práva HMP, které plyne z licenčních smluv, že soud prvního stupně, který předběžné opatření nařídil, správně posoudil naléhavost úpravy poměrů HMP a EMS, protože bez předběžného opatření by nadále vznikala a rozšiřovala se materiální újma HMP.

Předběžné opatření je tak nadále platné, v případě jeho nedodržování jej může HMP vynucovat prostřednictvím exekuce. V případě, že EMS nebude rozhodnutí odvolacího soudu respektovat, mohla by se tak dopouštět trestného činu maření úředního rozhodnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice