Krutáková (STAN): Zavedení zálohování by mělo dopady na mnoho subjektů

30.10.2022 14:51 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k problematice vratných obalů

Krutáková (STAN): Zavedení zálohování by mělo dopady na mnoho subjektů
Foto: Repro Youtube
Popisek: Poslankyně STAN Jana Krutáková

Jako předsedkyně výboru pro životní prostředí jsem se zúčastnila jednání pracovní skupiny pro zálohování, které se uskutečnilo na půdě Ministerstva životního prostředí. Na programu jednání bylo představení různých způsobů, jak uchopit toto téma, které je dlouhodobě jedno z nejdiskutovanějších.

Svá stanoviska nám představila Iniciativa pro zálohování, Česká asociace odpadového hospodářství a AOS EKO-KOM. Do následné diskuse se zapojili dále zástupci Svazu měst a obcí, Hospodářské komory či Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR. Diskutována byla problematika jak zavedení samotného systému do již fungujícího systému odpadového hospodářství, tak ekonomické dopady a přínos zálohování v kontextu životního prostředí.

Shodli jsme se, že je nutná další diskuse, jelikož potenciální zavedení zálohování by mělo dopady na mnoho subjektů, kteří by měli mít také možnost se do diskuse o dalším postupu zapojit. Zálohování je velmi komplexní záležitost a nemůžeme nikoho vynechat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Kobza: Kdy tu bude chalífát?

16:24 Jiří Kobza: Kdy tu bude chalífát?

Sobotní demonstrace hamburských islamistů mávajících nápisy Chalífát je řešení, Chceme chalífát posk…