Kukla (ANO): Přesunem záchranky odpadne platba nájemného

26.08.2018 20:18

Už ve druhé polovině roku 2019 budou záchranáři v Ledči nad Sázavou vyjíždět k zásahům z nové lokality na okraji města. Typizovaný projekt nového výjezdového stanoviště vyroste na místě nevyužívaného objektu patřící Gymnáziu, Střední odborné škole a Vyšší odborné škole Ledeč nad Sázavou, který je dnes využíván pouze jako sklad a garáže.

Kukla (ANO): Přesunem záchranky odpadne platba nájemného
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Záchranáři nyní sídlí v pronajatých prostorách města v areálu místní Polikliniky. Pro záchranku však jsou dispozičně nevyhovující a komplikované jsou i výjezdy sanitek k zásahům. Přesunem záchranky do našeho objektu odpadne také platba nájemného,“ vysvětlil změnu adresy ledečských záchranářů Martin Kukla, náměstek hejtmana pro oblast financí a majetku.

Náklady na demolici svařovací školy, stavbu nového výjezdového stanoviště a s tím spojené infrastruktury dosáhnou 9,3 milionů korun bez DPH a Kraj Vysočina je uhradí ze svého rozpočtu, zhotovitelem stavby je firma WANDEL CZECH s.r.o. z Ledče nad Sázavou.

„Předmětem veřejné zakázky na stavební práce je demolice stávajícího objektu č. p. 564 a následně novostavba typového objektu výjezdové základny zdravotnické záchranné služby. Součástí stavby jsou také nové zpevněné plochy, terénní úpravy kolem objektu, přípojky a přeložky areálových inženýrských sítí a napojení na přilehlou veřejnou komunikaci,“ upřesňuje náměstek Martin Kukla.

Vizuální podoba nového výjezdového stanoviště bude stejná jako u dalších projektů záchranné služby, které vznikly v posledních letech. V roce 2014 začala sloužit nová výjezdová základna v Habrech, stejnou budovu využívají od roku 2013 záchranáři také v Moravských Budějovicích. Zdravotnická záchranná služba funguje v Ledči nad Sázavou od roku 1994, od roku 2005 pod hlavičkou Kraje Vysočina, spádová oblast zahrnuje přibližně 20 000 obyvatel. V loňském roce vyjížděli zdravotníci z Ledče k více než 1200 případům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…