Kulhánek (ODS): Regionální potravina je naše značka a něco o nás vypovídá

08.05.2018 15:39

Tradice a paměť národa jsou pro nás velmi důležité, stejně jako pro naše předky, jinak by nikdy nevznikl náš stát. A protože jsme národ, který se nebojí najíst a napít, regionální potravina je naše značka a něco o nás vypovídá.

Kulhánek (ODS): Regionální potravina je naše značka a něco o nás vypovídá
Foto: ODS
Popisek: Jiří Kulhánek

Chválím podporu farmářským trhům, regionálním výrobkům i školám zaměřeným na gastronomii. Školy produkují šikovné kuchaře. Otázka je, proč jich je nedostatek v našich restauracích a úroveň gastronomie v regionu klesá. Turistovi, který pobíhá po památkách či po krajině, vyhládne a chce se dobře najíst a napít. Možná by kraj mohl oceňovat a propagovat ty restaurace, které dělají čest české kuchyni a nabízí regionální produkty. Svého času jsme v Kadani udělovali „Řád zlaté vařečky“ té restauraci, která měla za uplynulý rok nejlepší hodnocení v anketě návštěvníků i odborníků na gastronomii. Součástí ceny byla i propagace v regionálním tisku, televizi, veletrzích, webu města.

Rovněž bych doporučoval rozvinout a podpořit činnost školního statku Jezerka u Kadaně, který má nejlepší dispozice k tomu, aby vyučil mladé zemědělce k praxi dobrého hospodáře. Pak se nemusíme bát o budoucnost naší gastronomie a další regionální produkty budou vznikat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Trestat bezdětné je jasná protiprávní diskriminace

19:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Trestat bezdětné je jasná protiprávní diskriminace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nápadu lidovců zvyšovat bezdětným platbu sociálního…