Kůs (Piráti): Smlouvy v Plzni by už měly být zadávány bez chyb

14.12.2019 21:34

Zneplatnění smluv a případné škody pro město. K tomu všemu mohlo dojít kvůli nedůslednému uveřejňování smluv v oficiálním registru. To obcím a jejich příspěvkovým organizacím nařizuje zákon.

Kůs (Piráti): Smlouvy v Plzni by už měly být zadávány bez chyb
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Piráti v Plzni několikrát na jednání zastupitelstva upozorňovali na nedůslednost města při dodržování zákona o registru smluv, který nařizuje uveřejňovat městem uzavřené smlouvy v registru. Porušení zákona může v mnohých případech znamenat absolutní neplatnost smlouvy.

Pirátský zastupitel Daniel Kůs, který tento problém na zastupitelstvu otevřel, problém komentuje: „Žádali jsme vedení města o prověření některých konkrétních smluv, které jsme nalezli a kde jsem spatřoval nebezpečí absolutní neplatnosti. Také jsem žádal o lepší systém kontroly, aby k tomuto v budoucnosti nedocházelo.“

Na jednání zastupitelstva se vedení města snažilo problém lehce bagatelizovat s tím, že Piráti neuvádějí věci správně, a že město má až na výjimky smlouvy bez vad. Úřednický aparát se nakonec zachoval profesionálně. „Následná velmi dobrá komunikace s odborem evidence majetku skutečně potvrdila námi vytýkané vady ve zveřejnění některých smluv. Přesně tak si představuji spolupráci města a naši opoziční roli. Našli jsme nesrovnalosti, upozornili na ně a nenechali se odradit. Město pak ihned začalo pracovat na jejich nápravě i na zpřísnění postupů v rámci zadávání smluv do registru, tak, aby k tomuto již nedocházelo. Z toho plyne radost z dobře odvedené politické práce,“ dodává Kůs.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…