Laudát (KAN): Adios v Rio's

26.10.2020 12:45

Komentář na facebookovém profilu k schopnosti Jaroslava Faltýnka přivádět do průšvihu druhé

Laudát (KAN): Adios v Rio's
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

A nedá si pokoj, nedá si pokoj, nedá si pokoj: ve stylu slavné hlášky z filmu Jáchyme hoď ho do stroje (neber ty úplatky, neber ty úplatky, nebo se z toho zblázníš. Je to marný, je to marný, je to marný), se chová Babišova pravá ruka, v brněnském podsvětí známý pod přezdívkou Starý Efko. Faltýnkovi je schopnost vyrábět průsery druhým, nebo kolem těch průserů kroužit velmi, ale opravdu velmi blízko, takovou přirozeností, že je možné mluvit o jeho vášni. Po "tajemných" schůzkách se šéfem ÚOHSu ve věci výběrčího mýtného, kauze Stoka, teď přichází další tajemný potlach v zavřené restauraci Rio's (zavřené jak pro koho) na Vyšehradě. Pokud Babiš myslí svoji razanci alespoň naoko opravdově, tak by měl společně s Prymulou letět okamžitě i Faltýnek.

Anketa

Babiš si stěžuje, že lidé dostatečně neomezili svůj pohyb a sociální kontakty. Myslíte, že vy osobně jste omezili pohyb a sociální kontakty dostatečně?

94%
6%
hlasovalo: 15047 lidí

Když tak poslouchám pohádky, jak tam řešili div ne třetí světovou, tak si říkám, proč tenhle člověk strká nos do kde čeho, kde jsou cítit velké milióny, pokud ne rovnou miliardy? Že by Faltýnek konal jen na svoje triko, se dá těžko věřit. Coby věrný ohař Velkého šéfa, jak v ANO Babiše přezdívají, neudělá ani ťuk. A pokud Faltýnka potrestá zbavením funkce 1. místopředsedy hnutí, když už za pár týdnů má stejně podle svého oznámení skončit, je výsměchem lidem, které Prymulův cynismus rozhodil, či dokonce naštval. Jako je požadována transparentnost chování a jednání pro ministry, tak totéž platí pro předsedy klubů. Není důvod, aby se jeden i druhý, a další, plazili po setmění do dnes zapadlého koutu Vyšehradu. Samozřejmě se nabízí i vysvětlení, že aktéři schůzky mají vážné důvody něco tajit. Tedy tajit nejen CO, ale také KDO.

Varování pro všechny politiky: nescházejte se s Faltýnkem, nescházejte se s Faltýnkem, nebo na to dojedete. Důkazem budiž Faltýnkovo skóre z těchto setkání: pobíhal onehdy po Ministerstvu dopravy a - ministr Prachař druhý den skončil. Faltýnek se sešel s Rafajem - Rafaj končí, pobíhal po Brně - Švachula skončil v ANO, 2011, bylo líp, a zřejmě půjde i sedět, a aktuálně se sešel s plukovníkem a nikoho nepřekvapí, že plukovník končí. A výčet asi ani zdaleka není konečný.

Všem milovníkům konspiračních teorií nabízím ještě další verzi, kdo pozval Blesk, aby si Prymulu "vyblejsk". Sotva někdo stojí o plukovníka Prymulu. Ministrů je habaděj, ale Faltýnek je jen jeden. A v žaludku leží díky svým aktivitám už dosti lidem (možná i nějaké té státní instituci). Navíc Starý Efko je jakýmsi "měkkým podbřiškem" Velkého šéfa, abych použil Churchilův výrok o Balkánu v éře druhé světové války. Takže plukovník se s velkou pravděpodobností ocitnul v blbou chvíli na blbém místě.

Takže Adios v Rio's.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.