Laudát (KAN): Smrdí to čím dál víc

03.09.2021 14:42 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k setkání premiéra Babiše se synem na předvolební akci v Ústí nad Labem

Laudát (KAN): Smrdí to čím dál víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Včerejší setkání Babiše otce a Babiše syna na předvolební agitaci v Ústí nad Labem vybízí k zamyšlení víc, než se v reálu děje. Když už asi čtvrtý premiér České republiky svojí vinou zničil manželství, říkal jsem si, jak tihle lidé můžou kázat o morálce, vyzývat ke slušnosti, ohánět se tradičními křesťanskými hodnotami a slibovat férovost, když sami se podle toho nechovají? Je to faleš a nic víc.

A každý by si měl položit otázku, když se politik chová ke svým nejbližším amorálně, jak se asi bude chovat k nám cizím? Lépe? Ani náhodou. Tihle lidé, kteří ve skutečnosti nejsou eticky ukotveni, nebudou ani s cizími zacházet jinak. Voliče a kladné veřejné mínění potřebují, tak hrají s lidmi prach obyčejnou falešnou divadelní frašku. Dost dlouho jsem je potkával na to, abych viděl, co kážou veřejně a co kážou, když u toho veřejnost není.

O premiérovi Babišovi jsem si nikdy nedělal iluze. Nevím, jestli se nyní postavit za jeho syna, nebo ne. Když do jejich příběhu vstoupí novináři, nebo politici, vždycky to budí minimálně rozpaky. Ale na druhé straně, že Babiš svého syna neodpustitelně poškodil, je pravda. Kdybych připustil, že junior je psychicky nemocný, určitě bych ho neposílal na okupovaný Krym, a navíc v doprovodu velmi podivné osoby.

Anketa

Co si myslíte o slovním útoku Andreje Babiše mladšího?

hlasovalo: 18222 lidí

Ve slušné společnosti by se takový politik měl z veřejné scény poroučet. Babiš se dokonce měl poroučet už v okamžiku, kdy kvůli Čapímu hnízdu ve Sněmovně přísahal na zdraví svých dětí. Tehdy mně přejel mráz po zádech. Ne tak jeho příznivcům, kteří mu to tam před bezmála čtyřmi roky zase do uren nasypali.

Občas se teď potkávám se špičkovým lékařem. Nedávno mně vyprávěl, jak někdy jsou nemocné rodičky ochotné za život dítěte vyměnit ten svůj. A tak se i následně chovají. To zjevně není případ současného premiéra. Peníze, majetek, touha po moci jsou jeho prioritními hodnotami. To je svět Andreje Babiše. A tomu je ochoten podřídit cokoli včetně nejbližších.

Mladý Babiš o svém otci říká veřejně, že je jiný, než kým se dělá a na jehož obrazu dříče a lidumila nepřetržitě pracuje tým mladých lidí, kteří taky etiku nepotkali ani za oknem rychlíku. Asi se shodneme, že peníze, vydělané vědomou produkcí fikcí, lží a manipulací, jsou stejně špinavé, ne-li špinavější, než ty kradené.

Post je určen zejména pro ty, kdo budou za čas povídat, že nevěděli. To je v České kotlině velkou módou už staletí.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.