Letocha (STAN): Lidé kvůli inflaci chudnou, Babiš vydělává

15.07.2022 16:48 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k inflaci.

Letocha (STAN): Lidé kvůli inflaci chudnou, Babiš vydělává
Foto: STAN
Popisek: STAN

LIDI KVŮLI INFLACI CHUDNOU, BABIŠ VYDĚLÁVÁ

Je to náhoda? Minulá vláda Andreje Babiše roztočila inflační spirálu. Rozhazování peněz bez nutných úspor státu. Upozorňovali jsme na to. Volali jsme hlasitě po tom, že je nutné šlápnout na brzdu než bude pozdě. V minulém roce se inflace rozjela na plné obrátky a zastavit ji v této fázi není vůbec jednoduché.

Kdo ale na inflaci profituje? Především monopoly, které si mohou dovolit zvedat ceny. A velké zadlužené firmy, jejichž úvěry se inflací snižují. Jednou z těch nejzadluženějších firem je samozřejmě Babišův Agrofert. A zatímco se jeho dluh za poslední rok snížil na 33,3 miliardy korun, jeho příjmy se zvýšily o 15 procent! Přirozeně. Může si totiž dovolit lidem zvednout ceny potravin. A tak celý koncern Agrofert profituje na rostoucí inflaci, zatímco lidé v této zemi chudnou.

Nenecháváme to ale bez povšimnutí. Postupně léčíme náš stát prolezlý lidmi z Agrofertu na úřadech a omezujeme dotování velkých korporací jako je Agrofert. Podpora patří těm, kteří ji skutečně potřebují. Nikoliv těm, kteří se přisáli na veřejné rozpočty, záměrně je zdevastovali a na rostoucích cenách nyní profitují. Tahle desetiletá éra politického podnikatele Babiše skončila. Český stát tu musí být pro jeho občany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…