Levice: Odmítáme koncept bydlení v ubytovnách

27.03.2022 18:18 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k ubytovnám.

Levice: Odmítáme koncept bydlení v ubytovnách
Foto: levice.org
Popisek: Levice

Ubytovny nesmí být obchod s chudobou!

Ministerstvo vnitra chystá zvýšení kontrol ubytoven, které by cíleně pro dávky od České republiky ubytovávaly válečné uprchlíky z Ukrajiny.

Odmítáme koncept bydlení v ubytovnách pro podobné případy v situaci, kdy se nabízí i mnohá systémová řešení. Jedním z nich je i možnost využití množství prázdných domů - viz např. iniciativa Prázdné domy ZDE.

Navíc je mnoho prázdných a nevyužitých budov také v majetku státu. Spojením péče o tyto budovy a poskytnutí práce na realizaci rekonstrukce nemovitostí mohou dostat lidé bez práce pracovní příležitost a zároveň přijít k legálním a kvalitnímu ubytování. Doporučujeme k rekonstrukcím využít např. sociální družstva a následně umožnit družstevní vyvlastnění nemovitostí.

Lidé potřebují práci a bydlení, a to jak uprchlíci, tak lidé, kteří jsou dodnes ve vyloučených lokalitách, kde je omezený počet pracovních příležitostí.

Levice požaduje systémové řešení, které bude dlouhodobé a odolné vůči náhlým změnám situace. Lidé v sociální nouzi, ať uprchlíci, nebo občané ČR, nemají nosit dávky mafiánům na ubytovny. Tímto postupem jen ztrácí prostředky na další osobní rozvoj a dostávají se do začarovaného kruhu, ze kterého je těžká cesta ven.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…