Linhart (STAN): Když se řeší kraviny, není čas na podstatu

04.08.2016 13:15

Skoro už mě ani nebaví číst noviny či koukat na televizi. Každý den tam vidím věci, které absolutně nechápu. Jistě v tom nejsem sám.

Linhart (STAN): Když se řeší kraviny, není čas na podstatu
Foto: archiv Zbyňka Linharta
Popisek: Zbyněk Linhart, senátor za STAN

Bohužel, nečíst zprávy mi moc nepomůže. Jsem dost v Praze a tam to vidím na živo a v mnohém ještě z větší blízkosti. Je to jiný svět. A jak mám být optimista…? Mnohé věci mi hlava nebere.
 
A právě nyní, když kouknu na internet a vidím hned tři blbosti.
  • Ministerstvo dopravy resp. jeho organizace budou utrácet miliony za propagaci dopravních staveb. To asi abychom měli pochopení za "raketově rychlou" výstavbu dopravní infrastruktury v ČR…!? Konečně přišli na to, čím to je…
  • Stát bude rekonstruovat hotel Thermal v Karlových Varech. V tom městě je málo hotelů, tak co by stát opět neutratil nenávratně stovky milionů…!? (mluví se o minimálně půl miliardě).
  • Ministr Mládek chce "půjčit" OKD v první fázi minimálně miliardu korun. ČR si sama ve velkém půjčuje i v době prosperity má schodkový rozpočet v desítkách miliard ročně. Tak co bychom opět nenalili někam pořádný balík? Kdo se zase asi nakapsuje?
To nemají co dělat? Nemáme hromadu starostí, které by se měly racionálně řešit?
 
A ještě na to přijmou další tisíce úředníků… Často je potkávám. Tři tituly před jménem, minimálně jeden za jménem, ze školy rovnou na úřad. Zkušenost žádná, schopnost naslouchat nulová, ambice a sebevědomí nekonečné. Takto si někdo představuje správu země a Vládu?! Já ne!
 
Nechtěl bych kritizovat a psát články, rád bych věci měnil, ale je nás málo. A rozhoduje se hlasováním nadpoloviční většiny. Tak hlavně, že zatím navzdory snaze tisíců teoretiků funguje dobře ekonomika a velká část podnikatelů, organizací a lidí, co pracují, odvádí daně.
No, a než jsem odeslal tuto glosu, překonali to pořádnou bombou a rozvrátili policii.
 
Co s tím? Říkáte si možná mnozí, že od toho máme senátora… Ale já nevládnu, nejsem vládní poslanec, ministr či vysoký úředník. Zatím jen velmi často nehlasuji a nepodporuji tak tyto nesmysly. Vím, že je to málo. Zatím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.