Lukša (TOP 09): Prodej, který zaplatíme všichni

19.05.2016 21:05

Vláda rozhodla po dlouhém tápaní o finančních kompenzacích pro horníky, kteří budou propuštěni v rámci OKD.

Lukša (TOP 09): Prodej, který zaplatíme všichni
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Nejedná se o žádné úžasné řešení a výše kompenzace je za jejich letitou dřinu dosti nízká. Je potřeba se hlavně zaměřit na to, co se dělo po prapodivné “privatizaci” se společností, neboť jsou venku již mnohé informace, které naznačují její tunelování. V takovém případě je potřeba hnát k odpovědnosti, a to zvláště finanční, vedení a majitele v čele se Zdeňkem Bakalou.

Daňový poplatník by neměl platit za podivný prodej, či dokonce za možné jednání naplňující znaky trestného činu následných vlastníků. Nicméně došlo ke kroku z bodu nula, nehledě na to, jestli je to zrovna nejlepší krok. Horníci OKD, kteří žijí v posledních měsících v permanentní nejistotě, dostali alespoň nějakou zprávu týkající se nejbližší budoucnosti.

Tématu se však chytili i další, kteří začali s tím, že chtějí také peníze za ukončení těžby na Ústecku. V tomto případě se však jedná o úplně jinou věc. Jednak zde mluvíme o povrchovém dole, kde probíhá dosti odlišný typ práce, a navíc je to hlavně politická otázka, neboť prolomení limitů by v tomto případě znamenalo také bourání některých obydlených oblastí (Horní Jiřetín, Černice). A tak mi připadá, že problém OKD má být zastíněn náhradním, který odvede pozornost od řešení, jak to vlastně s tím prodejem OKD miliardáři Bakalovi bylo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL