Luzar (KSČM): Další hysterie v kauze novičok

24.05.2018 5:21

Předseda ODS Petr Fiala se snažil na jednání Sněmovny prosadit nový bod, ve kterém se měly řešit výroky pana prezidenta Miloše Zemana o tom, že se v Česku skladoval a vyráběl novičok.

Luzar (KSČM): Další hysterie v kauze novičok
Foto: KSČM
Popisek: Leo Luzar, KSČM

Sněmovna pak podle něj měla přijmout usnesení o tom, že se v Česku nervový plyn nevyráběl ani neskladoval. Náš poslanecký klub KSČM však navrhl bod vyřadit.

Tento návrh, který jsem pronesl na plénu, jsem odůvodnil tím, že většina občanů je dle našeho mínění s jednáním a odpovědí pana prezidenta v této věci spokojena. Některé strany se však neustále snaží prezidenta dehonestovat, nebo jej dokonce pohnat k jakési zodpovědnosti. Tím pravým důvodem k tomuto jednání je podle mého mínění fakt, že jsou uraženi tím, že v prezidentských volbách nevyhrál jejich kandidát. Tento svůj záměr, nepodílet se na pokračujícím organizovaném honu, jsme avizovali již mnohokrát.

Fakt, že tento náš záměr díky podpoře hnutí ANO a SPD prošel, vyvolal samozřejmě až hysterické reakce z řad opozice.  Ta samozřejmě danou situaci využila také v tom smyslu, že začala útočit na vznikající koalici mezi ČSSD a hnutím ANO a snažila se ČSSD nabádat k tomu, aby zvážila své konání. Tato jejich snaha zřejmě padla na úrodnou půdu, protože jejich předsedu Hamáčka postoj ANO prý zarmoutil a vzkázal směrem k hnutí ANO, že běží jejich stranické referendum a že snad zvážili dopad svých kroků.

A protože opozice se samozřejmě nevzdá, budeme očekávat svolání mimořádné schůze k tomuto problému. A čas nám a panu prezidentovi dává za pravdu. Postupně jsou zveřejňovány utajované informace a dnes se již dozvídáme, jak v 90. letech minulého století tajná služba Německa disponovala vzorky novičoku a předala je spojencům. A pseudo argumenty, že mikrosyntéza není výroba, jsou lež. U´MLUVA O ZA´KAZU VY´VOJE, VY´ROBY, HROMADEˇNI´ ZA´SOB A POUZˇITI´ CHEMICKY´CH ZBRANI´ hovoří jasně, výrobou chemické látky se rozumí její tvorba chemickou reakci´. Bez jakýchkoli “mikro, nano, piko”. A také se samozřejmě nejedná o porušení Úmluvy, kde je povoleno mimo jiné vyrábět tyto látky pro účely ochrany proti toxickým chemickým látkám a proti chemickým zbraním.  Nebudeme se přeci před světem stydět za to, že máme špičkové chemiky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…