Macků (KDU-ČSL): Hráze rybníků čekají opravy

11.04.2021 11:17

Dačice se problematice zadržování vody v krajině věnují dlouhodobě, protože po kůrovcové kalamitě se začíná i přes poměrně deštivý rok projevovat nedostatek především podzemní vody.

Macků (KDU-ČSL): Hráze rybníků čekají opravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Na 70. jednání rady jsme schválili vyhlášení výběrového řízení na zhotovitele stavby na opravu rybníků. Ve lhůtě pro podání nabídek bylo doručeno pět nabídek. Nabídka společnosti AKORA s. r. o. ve výši 3 263 000 bez DPH byla vyhodnocena jako nejvýhodnější. Tento účastník splnil rovněž ve všech bodech požadavky stanovené výzvou k podání nabídek“ sdělil starosta Karel Macků.

Předmětem této zakázky je oprava hrází rybníků „Horní luční“ a „Dolní luční“ v katastrálním území Borek u Dačic. Stávající hráze jsou ve velmi špatném technickém stavu, např. s nátržemi na návodním svahu, s průsaky na patě hrází, s výraznými nerovnostmi hrází jak v příčném tak i podélném směru. Stav bezpečnostních přepadů se blíží havarijnímu stavu. Je navrženo kompletní odstranění a výstavba nových hrází. Součástí opravy hrází obou rybníků je výměna požeráku a odtokového porubí včetně výustního čela a oprava obou bezpečnostních přepadů v pravém zavázání hrází. Na financování akce byla městu Dačice schválena dotace ze strany Ministerstva životního prostředí“ doplnil Macků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace