Marksová Tominová (ČSSD): Musíme vědět, jak sociální podniky pomáhají

29.12.2014 16:04

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR připravilo seznam charakteristik, které by měly splňovat sociální podniky. V novém návrhu jsou jasně definovány dva typy sociálních podniků - klasický sociální podnik a integrační sociální podnik.

Marksová Tominová (ČSSD): Musíme vědět, jak sociální podniky pomáhají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Marksová

Sociální podnik musí splňovat tyto charakteristiky: Musí mít veřejně prospěšný cíl, přinášet sociální prospěch, ekonomický prospěch, environmentální prospěch i místní prospěch. 

„Musíme vědět, co přesně myslíme pojmem sociální podnik a jakým způsobem tyto organizace pomáhají naší společnosti,“ uvedla ministryně Michaela
Marksová.

Ministerstvo práce a sociálních věcí se sociálnímu podnikání dlouhodobě věnuje a podporuje jej. Z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a Integrovaného operačního programu bylo již poskytnuto více než 500 milionů Kč na financování nových sociálních podniků.

Rozpoznávací znaky byly vytvořeny v rámci projektu Podpora sociálního podnikání v ČR, který je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…