Mašek (ANO): Tak jak nám to ty kluci Fialoví vedou?

28.03.2023 19:57 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dosavadním výsledkům působení vlády Petra Fialy

Mašek (ANO): Tak jak nám to ty kluci Fialoví vedou?
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

Dle odborníků nic moc, tedy překládám do češtiny, spíš nic než moc. V roce 2022 došlo k rekordnímu odlivu dividend ve výši 415 mld. Kč. Ptáte se proč? No, přece, protože jsme dopředu nahlásili odvody z mimořádných zisků. Mohutný odliv dividend v druhém pololetí byl samozřejmě motivován snahou snížit zisk. Byl největší odliv z přímých zahraničních investic v ČR.

Došlo také k největšímu schodku zahraničního obchodu ve výši 200 mld v roce 2022. Schodek byl naposledy 44 mld v roce 2008. Potom však v letech 2011-2020 byly vždy v zahraničním obchodě pozitivní přebytky. Vláda nepomohla s cenou energií, ropy a plynu a tohle je výsledek, přitom koruna paradoxně zpevnila. Kocourkov? Možná. Jaký je výhled. odborníci se opět neshodnou. Srovná se to v roce 2023, klesne deficit zahraničního obchodu klesne pod 100 mld., říkají jedni, bublina praskne dojde k měnové krizi, říkají druzí.

Síkela ten jednou vejde do učebnic. Vyrábět levnou elektřinu, mít jí přebytek, docílit přitom v přepočtu na kupní sílu nejvyšší ceny v EU, to nedokáže jen tak někdo. Znevýhodnit české firmy, a ještě u toho tleskat a plácat se po ramenou. Nechat vydělat ČEZ 81 miliard, pak ho komplikovaně zdanit a rozpustit to v rozpočtu.

V roce 2022 došlo k rekordnímu odlivu dividend ve výši 415 mld. Kč. Největší schodek zahraničního obchodu ve výši 200 mld v roce 2022. Ekonomická témata táhne zemědělec Jurečka a jeho KDU-ČSL, trochu vystrčeni dopředu jako 5K oběť. Expert lidovců: Chceme vyšší daně pro firmy i fyzické osoby. Přidává se STAN, počítá se zvýšením daně z příjmu fyzických osob a více sazbami i vyšší základní sazbou DPH.

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26157 lidí

Pane Stanjuro, a co na straně výdajů? Jste ještě ve vládě? Zatím jsem neviděl jediný škrt nebo náznak šetření. Tahle neschopná vláda čím víc vybere, tím víc utratí. Zdražit všecko a snížit příjem obyvatelstva a vybrabčit úspory lidí. Bravo! Takže INFLACE poletí dál vzhůru… Neměli na billboardech všichni, že nebudou zvyšovat daně? Stanjura dělá že neexistuje, aby ODS z toho zmatku vyšla alespoň trošku čistě.

Kde je ten jednotný hlas z vlády? Zmatek nad zmatek. A Jurečka, kromě „maličkosti“, že jako ministr porušuje služební zákon, by nás mělo též zajímat, jak fungovalo ministerstvo a úřad práce v kauze ministrovy náměstkyně Kateřiny Sadílkové. Pokud se na úřadech záhadně ztrácejí oficiální dokumenty a lidé, kteří vyšetřují ministrovu oblíbenkyni, přicházejí o místo, je něco hodně v nepořádku. Mafiánské praktiky v praxi.

A finále, Bartoš, náš pirát. Ten chce dokonce upravit stavební spoření, lépe řečeno je zrušit. Tak přátelé, kteří jste mladších ročníků, Co jste si zvolili to máte. Na vlastní bydlení zapomeňte.

Pane premiére Petře Fialo, trochu si ty své „ekonomy" ve vládě pohlídejte. Jinak kluci, vedete to od deseti k pěti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.