Matějka (SNČR): Horor v 1400 slovech! Opřel jsem se do Macrona, budete se divit

10.03.2019 16:36

Horor v 1400 slovech! František Matějka se opřel do Macrona a budete se divit! Čeká nás vyloučení z EU? A proč Francie a Německo chtějí, aby Češi byli občané druhé kategorie?

Matějka (SNČR): Horor v 1400 slovech! Opřel jsem se do Macrona, budete se divit
Foto: archiv F. Matějka
Popisek: František Matějka, předseda Strany nezávislosti ČR

V úterý ráno jsem se vzbudil a přečetl si od francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o „evropské obrodě“. Takový horor jsem dlouho nečetl. Macron si dovoluje vměšovat se do našich záležitostí, nařizovat nám, koho máme volit, vyhrožovat nám vyloučením ze Schengenu, pokud nebudeme poslouchat v otázce migračních kvót.

Evropská unie byl vždycky projekt Německa a Francie, které si efektivně rozdělily sféry vlivu a dohodly se na všem podstatném. Teď se chystá poslední fáze. Francouzský prezident si bez jakékoliv debaty a upozornění zaplatil reklamu ve všech 26 zemích Evropské unie (předpokládám, že Británii vynechal) a vysvětlil nám všem, občanům druhé kategorie, jak to vlastně s Angelou Merkelovou vymysleli s budoucností EU. A je to čtení, ze kterého běhá mráz po zádech.

V těch 1400 slovech se projevilo naprosté odtržení francouzské a německé smetánky od skutečnosti. Na prvním místě jako obvykle zaměňuje Emmanuel Macron Evropu a Evropskou unii. Tak znovu, pane prezidente: Evropa je světadíl, který netvoří pouze členské sáty EU! Když nějaký stát odejde z Evropské unie, pořád bude sídlit v Evropě! To je ale jen takový drobný řečnický faul v porovnání s tím, co následuje:

Máme prý být hrdí a jasnozřiví a chránit svobodu, ochranu a pokrok. A jak si to Francie a Německo představují? Navrhují vytvořit Evropskou agenturu pro ochranu demokracie, která bude dohlížet nad tím, aby volby dopadly, jak si tyto státy přejí. Nikoliv občané, ale politici budou rozhodovat o výsledku voleb. Že už jste to zažili a nechce to zažít znovu? Já také, ale marxisti z Německa a Francie si neumějí představit, co to znamená totalita a bezhlavě ji prosazují. Navíc nás zjevně považují za nesvéprávné blbečky, které je potřeba před jejich názory „chránit“. Ve Francii měli za jakobínů Výbor pro veřejné blaho, takže asi tam se bývalý privátní bankéř Macron inspiroval. Škoda, že si při studiích nedočetl, jak to bylo s těmi gilotinami a kdo na to nakonec doplatil.

Pak prý musíme přehodnotit schengenský prostor: pokud nebudeme poslouchat a uplatňovat migrační kvóty, došlápne si na nás Evropská rada pro vnitřní bezpečnost. Zřejmě nás vyloučí ze Schengenu a opět nás postaví do role občanů druhé kategorie.

Hned poté Macron navrhuje vytvořit společnou obranu EU. V podstatě chce u projektu, který byl založen na mírové spolupráci a obchodu, vytvořit společnou armáda. Zjevně má za cíl udělat nové uspořádání v rámci NATO, to je asi výsledek dohody Německo-Francie o superstátu, kterou podepsali v Cáchách. Vzhledem k jeho ostatním návrhům se snadno může stát, že nějaký francouzský důstojník bude zanedlouho z Bruselu nařizovat českým policistům nebo vojákům, aby zasáhli proti vlastnímu národu. Šílené? Jen na první pohled, protože ochutnávku už jsme viděli při zásazích proti žlutým vestám.

Pak se bude taky ničit byznys, protože Macron chce postihovat nebo zakázat v Evropě činnost podniků, které narušují naše strategické zájmy a naše hlavní hodnoty, jako jsou normy proživotní prostředí či ochranu údajů, a spravedlivé daňové odvody. Já tedy nevím, jaké jsou „naše hodnoty“, ale pokud se podívám na stav francouzské ekonomiky, tak bych nerad, aby nás ke stejnému krachu stahoval Macron taky.
A na závěr už se Emmanuel Macron rozjel opravdu jako správný svazák: Evropa je předvojem, budeme bojovat za ekologii a dokonce založíme Evropskou banku pro klima. Jako by nestačily příšerné dotace, ještě budeme posílat peníze do „banky“, která bude rozhodovat, kdo smí a kdo nesmí podnikat.

Pro mne nejstrašnější je ale návrh uspořádat ještě letos Konferenci pro Evropu s cílem navrhnout veškeré nezbytné změny našeho politického projektu, a to bez jakýchkoli tabu, i za cenu změny smluv! Lisabonská smlouva tedy nestačila a Macron otevřeně vyhrožuje, že rozdělí Evropskou unii na dva tábory, kde někteří si budou rovnější a na ty ostatní zůstane role občanů druhé kategorie. Chcete si tipnout, jestli se Merkelová a Macron v Cáchách dohodli, že si z EU udělají své království a budou omezovat ostatní? Ekonomika ve Francii a Německu stagnuje, nebo se blíží záporným hodnotám, je tedy potřeba vyždímat ty, kteří mají tu drzost, že díky své pracovitosti a navzdory všem regulacím mají ještě hospodářský růst.

Tento Macronův placený dopis jasně potvrdil můj názor, že Evropská unie není reformovatelná, že v ní budeme odsunuti do role občanů druhé kategorie a že není jiná cesta, než v Bruselu s politiky, jako jsme my, dohodnout, za jakých podmínek odejdeme.

František Matějka
předseda Strany nezávislosti ČR

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…