Med (ODS): Nový rok znamená také novou naději

18.12.2019 10:45

Vánoční slovo starosty města Pelhřimova.

Med (ODS): Nový rok znamená také novou naději
Foto: ODS
Popisek: ODS

Vážení a milí spoluobčané,

tiše přichází sváteční čas, tak už jen několik dní nás dělí od nejkrásnějších svátků roku, od Vánoc. Jde o svátky, které by měly být plné klidu, porozumění, srdečnosti a lásky. V tomto čase se všichni alespoň na chvilku zastaví, setkají se svými blízkými a prožijí neopakovatelné chvíle. A právě tyto společné chvíle jsou tím nejkrásnějším dárkem, který si můžeme dát. Atmosféra těchto dní je plná vzpomínek i očekávání, nic není běžné ani všední, přesto, že Vánoce jsou každý rok, jejich kouzlo se nedá ničím nahradit ani napodobit. Vánoční svátky v každém z nás upevňují základní lidské hodnoty.

Vychutnejme si Vánoce se vším, co k nim patří. Vánoční stromeček, ryba, salát, vánočka, jablíčka, ořechy, vůně a všechny krásné zvyky a tradice, které jsme zdědili po našich předcích. Vychutnejme si to. Ať „Štědrý večer“ zanechá v našich srdcích stopu pohody a radosti. Nesmíme zapomenout, že štědrost je také o odpuštění, upřímném poděkování a pokoře. O tom, abychom se zastavili na hodnotách a vzpomínce na ty, kteří s námi nemohou usednout ke štědrovečernímu stolu. O tom, abychom získali sílu rozpoznávat, co je skutečně důležité od toho, co je zbytné nebo i nepodstatné. Abychom přes Vánoce, ale i po nich měli srdce stále otevřené porozumění, pomoci a také pochvale. Vždyť každý z nás s povděkem přijímá upřímné lidské slovo, pohlazení a pohled na svět se tak stává krásnějším.

Ať v příjemném teple domova znějí vánoční koledy jako poděkování za odcházející rok i jako prosba za zdraví našich rodin a spokojenost všech blízkých a přátel.

Drazí spoluobčané, dovoluji si využít této příležitosti a rád bych Vám a Vašim rodinám popřál jménem svým i jménem místostarostů Josefa Kocha a Zdeňka Jaroše radostné a klidné prožití vánočních svátků, všechno dobré, pevné zdraví, mnoho osobních i pracovních úspěchů. Ať se v každém z nás upevní pocit štěstí, pohody, harmonie a sounáležitosti, abychom mohli všichni klidně žít v našem krásném městě. Přeji Vám, abyste za své dobro dostali dobro a za lásku zase lásku a ceňme si toho, co má skutečnou lidskou hodnotu. Nový rok znamená také novou naději, věřím, že mnohé z těch vysněných nadějí se nám podaří v příštím roce naplnit. Nechť je pro nás všechny mystický rok 2020 rokem šťastným.

Ladislav Med, starosta města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…