Michálek (Piráti): Dali jsme své karty na stůl a uvidíme, co na to řeknou zbývající strany

07.12.2015 16:50

Pražští Piráti vyzvali TOP09 k jednání o koalici proti Březinovi a Kleslové.

Michálek (Piráti): Dali jsme své karty na stůl a uvidíme, co na to řeknou zbývající strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Michálek

Zastupitelský klub Pirátů v Praze dnes projednal situaci v hlavním městě a navrhuje řešení, jak ze stávajícího chaosu ven. Základní východisko Pirátů je odstavení od moci pravomocně odsouzeného podvodníka Karla Březiny (ČSSD) a šedé eminence pražského ANO Radmily Kleslové. Klub Pirátů dnes proto jednomyslně vyzval TOP09, Trojkoalici a Nezávislé, aby s nimi jednali o utvoření nové Rady.

Upozorňujeme na nutnost vyřešit problémy s pražskou informatikou, která je na pokraji zhroucení či na problémy se sestavením posledního rozpočtu. Piráti navrhují vznik koalice TOP 09, Trojkoalice, Nezávislých. Piráti hodlají dodržet svou dlouhodobou deklaraci, že ODS by byla mimo Radu, nicméně by ji svými hlasy otevřeně podporovala. Závazek podporovat menšinovou Radu ODS uvedla v dopise před tím, než se dosavadní koalice rozpadla. Koalice by měla stát o podporu i u jiných skupin, např. části zastupitelů ANO.

Jakub Michálek, předseda zastupitelského klubu Pirátů, říká: "Uvědomujeme si, že stávající situace, kdy má Rada Prahy pouze sedm členů z jedenácti, je neudržitelná. Nechceme situaci v Praze blokovat, proto navrhujeme vznik menšinové Rady. Do Rady jsme ochotní vstoupit, protože situace pražské informatice je zcela kritická a hrozí prodloužení nevýhodných smluv z minulosti za stamiliony korun. Zároveň dosavadní Rada nijak neprosazovala otevřenost, některé skupiny z ANO a ČSSD se spíše zaměřovaly na rozdělování koryt. To chceme změnit."

Piráti zpracovali podrobný seznam svých programových priorit a s výše jmenovanými stranami ho podrobně prodiskutovali. Vzhledem k tomu, že možní partneři považují drtivou většinu Piráty navrhovaných opatření za přijatelná, má smysl jednat.

Jakub Michálek uzavírá: "Dali jsme své karty na stůl a uvidíme, co na to řeknou zbývající strany. Vnímáme povinnost politiků zajistit řádnou správu města, a proto navrhujeme řešení, jak ze stávajícího chaosu ven. Nechceme, aby z tohoto chaosu vyšel jako vítěz šíbr pražské ČSSD Karel Březina a jeho spojka Radmila Kleslová."

Případné uzavření koaliční smlouvy musí schválit krajské sdružení Pirátů v referendu. 

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…