Michalik (STAN): Odvolání radního Roberta Bezděka je na místě

27.08.2018 20:46

Starostové a nezávislí podpořili odvolání Roberta Bezděka (ANO) z pozice radního pro zdravotnictví.

Michalik (STAN): Odvolání radního Roberta Bezděka je na místě
Foto: Archiv
Popisek: Starosta obce Dolní Břežany Věslav Michalik

Zastupitelé klubu Starostů a nezávislých na pondělním jednání zastupitelstva Středočeského kraje podpořili odvolání Roberta Bezděka (ANO) z pozice radního pro zdravotnictví. Návrh podali zastupitelé z klubu ODS a Starostové a nezávislí se k němu připojili.

Důvodem pro jejich návrh jsou závažná pochybení spojená se jmenováním dnes již bývalého generálního sekretáře Asociace středočeských nemocnic Zbyňka Chotěborského. Proti jeho jmenování se už tehdy opoziční zastupitelé ohradili, poukazovali zejména na to, že Chotěborský byl předtím odvolán z funkce předsedy představenstva náchodské nemocnice kvůli nepříznivým hospodářským výsledkům. Vedení hejtmanství namítalo, že Chotěborský splnil kvalifikační předpoklady a uspěl v otevřeném výběrovém řízení.

„Odvolání radního Roberta Bezděka je na místě. Ačkoliv jsme opakovaně upozorňovali na to, že Zbyněk Chotěborský není se svou minulostí vhodným kandidátem, nová koalice naše námitky smetla ze stolu,“ uvedl předseda klubu STAN Věslav Michalik.

Bod však nakonec zastupitelé neprojednali, koalice ANO, ČSSD a komunistů návrh na jeho odvolání zamítla.

Chotěborský byl podle dostupných informací spojkou mezi nemocnicemi, podnikatelem Tomášem Horáčkem a koalicí ANO a měl uplatňovat vůli ANO v dění ve středočeských nemocnicích. Horáčka policie stíhá pro podezření, že ovlivňoval přidělování zakázek v nemocnicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce