Michalová (TOP 09): Chceme přátelskou radnici a město, ve kterém nás všechny baví žít

23.03.2018 16:45

Transparentní radnice, zodpovědné hospodaření a oživení života v Chrudimi. To jsou první priority nově vzniklé kandidátní listiny pro podzimní komunální volby nazvané Chrudimáci.

Michalová (TOP 09): Chceme přátelskou radnici a město, ve kterém nás všechny baví žít
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Na společném postupu se dohodli zástupci Svobodných, TOP 09 a další nezávislí kandidáti.

„Představíme vizi, jak vylepšit fungování radnice a život v Chrudimi. Radnice potřebuje nový pohled na věc. Politici, kteří tam již sedí léta, nové myšlenky nepřinesou. Proto jsme tady,“ říká koaliční kandidát na starostu a chrudimský zastupitel za Svobodné Petr Lichtenberg.

Dvojkou kandidátní listiny bude zdravotní sestra a bývalá chrudimská radní Vladislava Michalová z TOP 09. „Máme společný cíl. Chceme přátelskou radnici a město, ve kterém nás všechny baví žít,“ doplňuje Vlaďka Michalová.

Na kandidátní listině se objeví i městský zastupitel a textař Josef Káles nebo výtvarník Jakub Skřepský.

Společná kandidátka Chrudimáků si dává za cíl soustředit se na opravu a čistotu chodníků a veřejných prostranství, bezpečnost ve městě nebo na dostupnou zdravotní péči v Chrudimi. Konkrétní řešení, jak zlepšit život ve městě, představí společně s dalšími kandidáty v následujících měsících.

Kandidátem na starostu je osmapadesátiletý zastupitel Chrudimi zvolený za Svobodné a technicko-ekonomický pracovník Petr Lichtenberg. Ten si měl možnost vyzkoušet spolupráci s Vladislavou Michalovou z  TOP 09 již dříve v městské radě. A pochvaluje si ji.

Svobodní získali v předchozích komunálních volbách téměř 9 % hlasů a dva zastupitele. TOP 09 mandát o několik málo hlasů utekl s necelými 5 % hlasů. Její zástupci však pracují ve finančním výboru a v komisích rady města. Do voleb s nimi půjdou i zajímavé chrudimské osobnosti z řad nestraníků. Společně cílí na dvojciferný výsledek a vedení chrudimské radnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.