Ministr Babiš: Drby jsou občas the Best

04.10.2014 16:12

Erika Besta jsem ještě do nedávné doby vnímal jako poměrně seriózního žurnalistu, který má přehled o českém byznysu. Vím, že je v módě útočit proti mne, občas se i stádností české žurnalistiky docela dobře bavím. Mrzí mne ale, že se do houfu českých novinářů právě pan Best přidal. Také mne mrzí, že jeho příspěvky poskládané z klepů přestávají dávat jakýkoli smysl.

Ministr Babiš: Drby jsou občas the Best
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Jeho článek z 1. října nazvaný "Kleslová ministryní pro místní rozvoj" (a vlastně už i ten titulek) je toho důkazem. Celý svůj rozbor mého vztahu s Radmilou Kleslovou postavil na slůvku "možná". Možná prý s ní sdílím svá rozhodnutí, je mou údajnou pravou rukou a také údajnou agentkou StB. Tato agentka má sice čisté lustrační osvědčení, ale to je v naší zemi přece vedlejší, protože pravdu mají novináři.

Ale k věci. Kandidátku na ministryni pro místní rozvoj jsem vybral sám asi z pěti nominantů, svěřil jsem se s tím předsednictvu hnutí, v němž, pane Beste, divte se, paní Kleslová nefiguruje. Nevím také, jak pan Best přišel na to, že se role paní Kleslové podobá roli pana Hrdličky v ODS. Paní Kleslová je řádně zvolenou předsedkyní hnutí ANO v Praze a zvolenou radní Prahy 10, pan Hrdlička je kšeftař s pražskými firmami a pražskými politiky. Také nevím, jestli je paní Kleslová, jak pan Best tvrdí, neviditelná. Já ji vidím na billboardech a při kampani v ulicích Prahy 10 docela často (naposledy včera před Edenem). Pokud je tedy naše kandidátka na starostku Prahy 10 neviditelná, asi děláme něco špatně a jsme rádi, že ji zviditelňuje alespoň pan Best.

V další části článku si už ovšem autor doslova protiřečí. Časopis Euro (díky svému vydavateli na útěku před policií výborný zdroj nestranných informací) prý informoval o tom, že si pražští kandidáti ANO Adriana Krnáčová, Eliška Kaplický a Patrik Nacher na Kleslovou stěžují, že chtějí, abych ji odsunul, a podobně.

Proboha, když paní Kleslová rozhoduje o všem a o všech, jak se mohli v čele pražské kandidátky ocitnout lidé, kteří si na paní Kleslovou stěžují? Že by o nich tedy rozhodla špatně? Nebo že bych o nich rozhodl já bez paní Kleslové? To je přece podle pana Besta (možná) nemyslitelné!

Jeho další citaci z Eura, podle které jsem pražským kandidátům tvrdil, že raději vyhodím je, než bych někam odsouval paní Kleslovou, nechávám bez komentáře. Konečně jsem alespoň pochopil, jak pan Best své články plodí. Sedí někde v kanclu, přečte si Euro a na základě jeho informací a svých domněnek sepíše pamflet, který nedává smysl.

Doporučuji se občas vyvětrat. Třeba pan Best zjistí, že se chystají volby a kdo kam kandiduje. Třeba se pan Best kandidátů i sám zeptá, jak to mají s tou Kleslovou a s tím Babišem. Je to ale trochu pracné, já vím. Drby jsou nakonec také zdroj. A když dobře víte, že jde jen o drby? Stačí do článku napsat slůvko "možná" a máte hotovo.

Andrej Babiš

Psáno pro blog idnes.cz

reklama

autor: Andrej Babiš

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…