Ministr Dienstbier: Vláda projedná návrhy na řešení bydlení v sociálně vyloučených lokalitách

27.07.2016 11:28

Materiál, který ministr Dienstbier předložil na vládu již minulý týden, vychází z problémů diskutovaných s majiteli bytů, obcemi i neziskovými organizacemi. Vláda minule dokončení projednávání tohoto bodu odložila o týden na příští zasedání – tj. na 27. 7. 2016.

Ministr Dienstbier: Vláda projedná návrhy na řešení bydlení v sociálně vyloučených lokalitách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Jiří Dienstbier

Dále ministr Dienstbier předloží do vlády z titulu své funkce předsedy Legislativní rady vlády (LRV) několik poslaneckých návrhů zákonů a též mimo jiné seznámí vládu se Souhrnnou zprávou za rok 2015 o plnění Akčního plánu prevence domácího a genderově podmíněného násilí na léta 2015 – 2018.

Problémy související s bydlením sociálně vyloučených obyvatel a návrh jejich řešení

První komplexní materiál svého druhu vychází z problémů identifikovaných obcemi, bytovými družstvy a společenství vlastníků jednotek i nestátními neziskovými organizacemi. Připravil ho Odbor (Agentura) pro sociální začleňování, která spadá do gesce ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiřího Dienstbiera.

Materiál identifikuje několik klíčových problémů, se kterými se sociálně vyloučené osoby, obce, družstva a společenství vlastníků jednotek potýkají, jsou to:

  • dluhy vůči společenství vlastníků jednotek nebo družstvu;
  • výskyt obtěžujícího hmyzu, hlodavců a zápachu;
  • přelidnění a jiné nevhodné užívání bytů;
  • nadhodnocené nájemné;
  • zanedbávání údržby bytů ze strany majitelů.Popis problémů autoři konzultovali s městy zapojenými do Koordinovaného přístupu k sociálně vyloučeným lokalitám (např. Děčín, Most, Litvínov, Chomutov, Obrnice).

Materiál připravený v gesci ministra Jiřího Dienstbiera Agenturou pro sociální začleňování jednotlivé okruhy problémů nejen popisuje, ale přináší i návrhy jejich řešení a formuluje úkoly pro jednotlivé resorty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …