Ministr Hamáček: Pokračujeme v tom, co dlouhodobě funguje

19.10.2021 9:09 | Tisková zpráva

Česká republika finančně pomůže v Keni, Mali, Senegalu a Gruzii.

Ministr Hamáček: Pokračujeme v tom, co dlouhodobě funguje
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Jan Hamáček (ČSSD)

Celkem 40 milionů korun půjde například na zlepšení mateřské a novorozenecké péče nebo na podporu screeningu onkogynekologických onemocnění. O poskytnutí peněžních darů z programů Ministerstva vnitra Pomoc na místě a MEDEVAC dnes rozhodla vláda.

Dne 18. října 2021 schválila vláda návrh ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) na udělení tří peněžních darů z programu MEDEVAC a jednoho peněžního daru z programu Pomoc na místě. "Pomáhat v místě, kde problém vzniká, se nám osvědčilo jako nejefektivnější forma pomoci. Pokračujeme v tom, co dlouhodobě funguje," uvedl ministr vnitra Jan Hamáček.

V rámci programu MEDEVAC poskytne Česká republika na rozvoj zdravotnické infrastruktury tři dary v hodnotě 15 mil. Kč, které rozdělí rovným dílem po 5 mil. Kč. První z nich je určen na podporu urgentní mateřské a novorozenecké zdravotní péče v regionu Ségou v Mali, další podpoří screening onkogynekologických onemocnění a gynekologické péče v západní Gruzii. Poslední dar bude využit na zlepšení zdravotní péče a rehabilitace pro uprchlíky a obyvatele okresu Dadaab v severní Keni.

Z programu Pomoc na místě je určeno 25 mil. Kč na prevenci nelegální migrace ze Senegalu a podporu navrátilců, kteří nedosáhli své cílové destinace a vrátili se zpět do země. Cílem projektu je komplexní podpora drobného podnikání například prostřednictvím tvorby pracovních míst, zlepšení přístupu k vybavení či školení dovedností. Na mladé lidi a jejich rodiny bude také cílit osvěta, která jim představí alternativy k nelegální migraci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii