Ministr Havlíček: Na dezinfekci pro zaměstnance ve veřejné dopravě vyčleníme 100 milionů Kč

11.03.2020 20:57

Ministerstvo dopravy zavádí další opatření proti šíření nákazy koronavirem ve veřejné dopravě. Ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček vydal pokyn pro všechny provozovatele veřejné dopravy, aby zaměstnanci používali dostupné dezinfekční prostředky.

Ministr Havlíček: Na dezinfekci pro zaměstnance ve veřejné dopravě vyčleníme 100 milionů Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček

Dopravci obdrželi manuál pro své řidiče, jak postupovat při dodržování hygieny, a mohou získat státní finance na dezinfekci pro řidiče či např. průvodčí nebo také hygienické prostředky samotné. Řidiči autobusů a průvodčí musí zůstat zdraví, aby veřejná doprava i nadále plynule fungovala.

„Situaci ve veřejné dopravě jako takové a na nádražích máme pod kontrolou, hygienická opatření běží. Nyní se proto soustředíme na řidiče, průvodčí a jejich cestující zejména v soukromé autobusové dopravě, aby se nepodíleli na šíření nákazy. Vyzývám zaměstnavatele, aby se ke všem řidičům autobusů informace a dezinfekční prostředky dostaly,“ apeluje ministr dopravy Karel Havlíček.

Celkem 100 milionů Kč na dezinfekci pro zaměstnance v závazkové veřejné dopravě se bude rozdělovat prostřednictvím 14 krajů a měst s městskou hromadnou dopravou, které tyto náklady potom budou proplácet dopravním firmám na základě předložených faktur.

Zajištění dezinfekce se řeší na přání odborů i zaměstnanců samotných; Odborový svaz dopravy také bude řešit kontrolu toho, aby dopravní firmy pro své zaměstnance informace a dezinfekci skutečně zajistili.

Na Ministerstvu dopravy i nadále funguje koordinační skupina ke koronaviru ve veřejné dopravě. Zajišťuje informovanost krajů, měst a všech cestujících ve vlacích, autech a autobusech. Zároveň úzce spolupracuje se Správou železnic na opatřeních pro zvýšenou hygienu na nádražích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.