Ministr Herman: Železná opona stále přetrvává v myslích lidí

26.08.2014 22:06

Ministr kultury jednal s hornorakouským hejtmanem Pühringerem.

Ministr Herman: Železná opona stále přetrvává v myslích lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Dnes se v Nostickém paláci, sídle Ministerstva kultury, setkal k pracovnímu jednání ministr kultury Daniel Herman s hejtmanem Horního Rakouska Josefem Pühringerem v doprovodu velvyslance Rakouska v České republice Ferdinanda Trauttmansdorffa.

Oba politici se shodli na významu kultury při budování dobrého sousedství a partnerství mezi národy. Jak poznamenali na následném tiskovém brífinku, v letošním roce, kdy si připomínáme 25 let od pádu železné opony, se uskuteční řada akcí.

„Železná opona stále přetrvává v myslích lidí, je potřeba neustále pracovat na změně myšlení,“ zdůraznil v této souvislosti ministr Herman.

Ministr Herman informoval rakouské partnery o přípravách, které souvisejí s Evropským hlavním městem kultury Plzeň 2015.  Oba politici ocenili úspěchy přeshraniční zemské výstavy  „Dávné stopy, nové cesty“, která se konala v roce 2013 v hornorakouských městech Freistadt a Bad Leonfelden a jihočeských městech Český Krumlov a Vyšší Brod.

Hornorakouský hejtman informoval o dalších formách spolupráce mezi Horním Rakouskem a převážně Jihočeským krajem ve formě partnerství mezi obcemi, školami, univerzitami, a spolupráce firem.

Na závěr pozvala rakouská strana ministra Hermana k účasti na jedné z akcí, které souvisejí s 25. výročím pádu železné opony, „Stříhání plotu“, která se uskuteční 11. prosince 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo kultury

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Pane Babiši, nepomáháte už více zlu než dobru?

18:14 Ministryně Černochová: Pane Babiši, nepomáháte už více zlu než dobru?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předvolebním slovům Andreje Babiše.