Ministr Metnar: Mimořádná odměna dvacet tisíc korun je naprosto zasloužená

19.07.2021 20:54

Vojáci dostanou mimořádné odměny za pomoc v boji s epidemií Covid-19.

Ministr Metnar: Mimořádná odměna dvacet tisíc korun je naprosto zasloužená
Foto: Repro ČT24
Popisek: Ministr obrany Lubomír Metnar

V pondělí 19. července 2021 schválila vláda České republiky materiál předložený ministrem obrany Lubomírem Metnarem týkající se jednorázového navýšení prostředků na služební platy vojáků z povolání v roce 2021 v celkové výši 237 060 000 Kč (včetně souvisejících výdajů pak téměř 322 mil. Kč). Peníze budou převedeny na základě rozpočtového opatření z vládní rozpočtové rezervy do rozpočtu Ministerstva obrany ČR.

Finanční prostředky budou využity na mimořádné odměny příslušníkům Armády ČR, kteří plnili služební úkoly v souvislosti s realizací opatření přijatých vládou ČR v rámci nouzového stavu i mimo něj k omezení šíření onemocnění COVID-19 v České republice. K takovým služebním úkolům bylo vyčleněno a plnilo je celkem 11 853 vojáků z povolání, někteří se podíleli na více úkolech nebo se do jejich plnění zapojili opakovaně.

„Bez těžké práce, kterou vojáci odváděli v nemocnicích, domovech pro seniory nebo v call centrech hygienických stanic, bychom zcela jistě překonávali důsledky pandemie mnohem obtížněji. Mimořádná odměna 20 000 Kč pro každého z nich je naprosto zasloužená,“ uvedl ministr obrany Metnar.

Odměny budou příslušet všem vojákům z povolání, kteří se zapojili například do operace za účelem plnění úkolů Policie ČR při kontrole dodržování opatření omezení pohybu mezi okresy, byli nasazeni v nemocnicích, pobytových zařízeních a domovech pro seniory. Týká se to mimo jiné i těch vojáků, kteří vybudovali záložní zdravotnické zařízení a měli v rámci něj poskytovat zdravotní služby, nebo těch, kteří měli na starosti podporu odběrovým týmům v rámci Integrovaného centrálního řídícího týmu a kteří pomáhali v call centrech Hygienické stanice hlavního města Praha a krajských hygienických stanic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.