Ministr Štech: Ministru financí jsme předložili návrh rozpočtu včetně požadavků v oblasti mládeže

26.07.2017 5:29

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech se setkal se zástupci České rady dětí a mládeže.

Ministr Štech: Ministru financí jsme předložili návrh rozpočtu včetně požadavků v oblasti mládeže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Profesor Stanislav Štech

Tématem jednání bylo seznámení se s činností v oblasti dětských a mládežnických organizací, legislativní činnost v uvedené oblasti, a také výhledový rozpočet.

„Jsem rád, že nás pan ministr Štech přivítal v tak krátkém čase a našel si čas probrat s námi činnost a problematiku naší organizace,“ uvedl v úvodu setkání předseda České rady dětí a mládeže Aleš Sedláček a pokračoval: „Věřím, že oblast mládeže je pro MŠMT jednou z priorit a že bude zohledněna i při jednáních o rozpočtu,“ dodal předseda ČRDM Sedláček.

„Panu ministrovi financí jsme návrh rozpočtu pro rok 2018 včetně požadavků v oblasti mládeže předložili a o dalších podrobnostech budeme určitě ještě dál jednat,“ zareagoval ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech.

Setkání se zástupci ČRDM se účastnily také náměstkyně pro řízení sekce ekonomické Zuzana Matušková a náměstkyně pro řízení sekce legislativy a strategie Dana Prudíková. Dalšími tématy byly legislativní práce v oblasti dětí a mládeže včetně spolupráce s MŠMT, smlouvy o spolupráci s organizacemi uznanými MŠMT nebo pozvání na akce spolků dětí a mládeže.

ČRDM je pro MŠMT klíčový partner, prostřednictvím kterého podporuje celou řadu aktivit v oblasti mládeže (např. úrazové a odpovědnostní pojištění všech dětí i vedoucích, portál www.adam.cz anebo zajištění mezinárodních závazků v oblasti výměn mládeže).

ČRDM byla založena v červenci 1998. Je reprezentativní platformou pro většinu celostátních a zároveň i mnoho regionálních a místních sdružení dětí a mládeže včetně deseti krajských rad mládeže. Sdružuje 99 členských organizací s členskou základnou 210 324 individuálních členů (k nejvýznamnějším patří Junák – český skaut, Pionýr, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Asociace turistických oddílů mládeže, YMCA, Folklorní sdružení ČR, Český svaz ochránců přírody a další).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

8:14 Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice SPD.