Ministr Stropnický: Benefity pro válečné veterány mají pozitivní odezvu. Je to dobrá vizitka

10.02.2016 10:27

Projekt Benefity pro válečné veterány, který loni v listopadu u příležitosti Dne válečných veteránů představil ministr obrany Martin Stropnický, se dále úspěšně rozvíjí. Nabízená zvýhodnění se týkají stále širšího spektra služeb.

Ministr Stropnický: Benefity pro válečné veterány mají pozitivní odezvu. Je to dobrá vizitka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Před několika měsíci zahájený program, jehož cílem je podpořit v současné době více než 13 tisíc druhoválečných i novodobých válečných veteránů, nabízí již téměř padesát různých benefitů v podobě zvýhodněných nabídek či služeb. K základním benefitům, které pro své veterány nabízí samotné Ministerstvo obrany (MO), svoji nabídku připojila i řada dalších subjektů. Snahu přispět mají nejen malí podnikatelé, ale i velké a významné společnosti.

Projekt Benefity pro válečné veterány se úspěšně rozvíjí

„Velmi mě těší, s jak pozitivní odezvou se projekt benefitů pro válečné veterány setkal. Pro naši zemi i společnost je to dobrá vizitka. Děkuji všem firmám a organizacím, které projekt dosud podpořily. Věřím, že se brzy připojí další,“ říká ministr obrany Martin Stropnický.

V minulosti již do programu například vstoupily automobilové společnosti Ford a Opel, nyní benefity výrazně podpořila i největší síť lékáren Dr. Max. V celém řetězci téměř 360 lékáren je veteránům po předložení platného průkazu válečného veterána nově poskytována až 50% sleva z doplatku na léky. Projekt podporuje i Vojenská zdravotní pojišťovna ve formě finančních příspěvků na zdravotní programy veteránů či pozůstalých rodinných příslušníků po válečných veteránech. Od března nabídku rozšíří také společnost O2, která válečným veteránům umožní zvýhodněné volání.

„Benefity začínají dostávat nový praktický rozměr a budou se zaměřovat na jednotlivé oblasti každodenního života, kde mohou být veteránům co nejvíce prospěšné,“ uvádí koordinátor Patrik Letocha z příspěvkové organizace MO Vojenská lázeňská a rekreační zařízení, která projekt spravuje.

V březnu bude spuštěna také aktualizovaná verze nabídky benefitů prostřednictvím internetové stránky http://www.benefity-veterani.cz. Výhody budou nově řazeny do šesti sekcí, jako je například život a rodina, zdraví a wellness, sport a relaxace, což usnadní jejich vyhledávání. Aplikace taktéž nabídne možnost vyhledávání benefitů podle regionu či možnost přispění novou nabídkou. Souběžně s webovým portálem jsou informace k dispozici rovněž na sociálních sítích (https://www.facebook.com/benefityveterani/).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi