Ministr Stropnický: Pozvali jsme válečné veterány na vybrané koncerty PKO

10.10.2017 9:45

Ministerstvo obrany ČR ve spolupráci se společností LOM PRAHA TRADE soustavně podporuje české válečné veterány v kulturní oblasti.

Ministr Stropnický: Pozvali jsme válečné veterány na vybrané koncerty PKO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

V rámci sezóny 2017/2018 Pražského komorního orchestru (PKO) proběhnou čtyři koncerty kalendářního roku 2017 pro české válečné veterány. V souhrnu počítáme s účastí 600 válečných veteránů na jednotlivých pražských koncertech.„Po dohodě s vedením společnosti LOM PRAHA TRADE se zrodila myšlenka kulturní podpory českých válečných veteránů ve spolupráci s PKO již v sezóně 2016/2017,“ uvedl ministr obrany, Martin Stropnický.

„Pozvali jsme české válečné veterány na vybrané koncerty PKO. Jejich účast předčila veškerá naše očekávání,“ doplňuje člen představenstva společnosti LOM PRAHA TRADE, Dipl.-Ing. Miroslav Hejna.

V rámci sezóny 2016/2017 u příležitosti 300 let od narození významného českého skladatele a dirigenta J.V. Stanice využilo vstupenky celkem 380 veteránů. „Bylo nám nesmírnou ctí a potěšením přivítat na koncertě PKO veterány a příslušníky jejich rodin,“ řekl zástupce orchestru Mgr. Vladimír Darjanin.

Úspěšný projekt bude pokračovat i v nadcházející sezoně 2017/2018. První koncert abonentní řady za účasti českých válečných veteránů se uskuteční již 17. října t.r. v pražském Rudolfinu. O společnosti

Společnost LOM PRAHA TRADE je stoprocentně vlastněnou dceřinou společností státního podniku LOM PRAHA působící v leteckém průmyslu od roku 2014. Společnost se zaměřuje na obchod v oblasti údržby vrtulníků (draků), údržby motorů, reduktorů a jiných agregátů, na výcvik leteckého i pozemního personálu a zajišťování náhradních dílů pro údržbu vrtulníků a jejich agregátů. Během své relativně krátké historie se společnosti povedlo vybudovat si významnou pozici v leteckém průmyslu a stát se vyrovnaným partnerem největších společností v tomto odvětví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…