Ministryně Benešová: Smlouva s Argentinou zrychlí a zjednoduší řízení o vydání osob

25.11.2019 15:21

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová a argentinský velvyslanec Roberto Alejandro Salafia dnes na Ministerstvu spravedlnosti podepsali Smlouvu o vydávání mezi Českou republikou a Argentinskou republikou. Smlouva upravuje vydávání osob k trestnímu stíhání či k výkonu trestu odnětí svobody mezi Českou republikou a Argentinou.

Ministryně Benešová: Smlouva s Argentinou zrychlí a zjednoduší řízení o vydání osob
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marie Benešová, ministryně spravedlnosti

„Přestože dosavadní spolupráce mezi Českou republikou a Argentinou je už nyní na velice dobré úrovni, tak doposud neexistovala žádná dvoustranná smlouva v oblasti mezinárodní justiční spolupráce. Tím, že byla dnes Smlouva uzavřena, byl učiněn velice důležitý krok ve vzájemných vztazích obou států. Dojde ke zrychlení a zjednodušení řízení o vydání osob, což povede k účinnější vymahatelnosti práva a trestněprávní represi,“ uvedla při podpisu ministryně spravedlnosti Marie Benešová.

Uzavření Smlouvy se prakticky odrazí především ve zjednodušení a větší transparentnosti pravidel uplatňovaných mezi oběma stranami. Hlavním smyslem celého aktu je umožnit kvalitnější a efektivnější způsob vedení trestního stíhání příslušnými orgány obou států a rovněž zlepšit následný výkon rozhodnutí v trestní oblasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…