Ministryně Dostálová: Ministryně Maláčová už neví, na koho by svedla svoji vlastní neschopnost

12.10.2019 12:12

MMR, do kterého se ministryně Maláčová ostře opírala v Českém rozhlase, skoro jako jediné plní opatření proti chudobě. Cenové mapy MMR byly kolegům z MPSV předány už dávno.

Ministryně Dostálová: Ministryně Maláčová už neví, na koho by svedla svoji vlastní neschopnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj

„Místo, aby ministryně Maláčová řešila úpravu sociálních dávek, což je klíčový problém, kritizuje ty, kteří mají splněno. MMR navíc staví sociální byty a chystá zákon, který by zvýšil dostupnost bydlení. Co dokázalo za veřejné prostředky vybudovat a vyřešit MPSV? Co obce nejvíce trápí, je zrušení přechodného a trvalého pobytu. Paní ministryně Maláčová by možná měla útočit na resorty v gesci ČSSD. (ZDE.) Problémy sociálně vyloučených lokalit určitě nevyřeší taktika paní ministryně, tj. že nejlepší obranou vlastní nečinnosti je útok,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Ministerstvo pro místní rozvoj v polovině prosince roku 2018 předalo MPSV údaje o tržním nájemném realizovaném prostřednictvím realitních kanceláří. Data byla agregována za obce a města podle velikostních kategorií. Dále byla navázána spolupráce se Svazem měst a obcí ČR, který v rámci svých členských obcí zajistil provedení dotazníkového šetření, v rámci kterého byla zjišťována výše obecního nájemného, a to jak v běžných nájemních bytech, tak v bytech sociálních. Byla vypracována komplexní analýza s hodnotovými mapami za celou ČR. Struktura šetření byla konzultována v obou případech s MPSV, které si celý materiál převzalo a má k dispozici již od června.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…