Ministryně Maláčová: Ošetřovné se řídí individuální potřebou rodiče

12.03.2020 12:54

Komentář na facebookovém profilu k ošetřovnému kvůli zrušené výuce ve školách

Ministryně Maláčová: Ošetřovné se řídí individuální potřebou rodiče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Maláčová, ministryně práce a sociálních věcí

Snad nejvíc vás teď zajímá ošetřovné kvůli zrušené výuce ve školách! Dostávám stovky dotazů na to, od kdy běží lhůta 9 dní – ode dne uzavření školy nebo ode dne, kdy rodič zůstane s dítětem doma?

V tomto případě se ZAČÁTEK ošetřovného řídí individuální potřebou rodiče. Takže prvních pár dní může hlídat třeba babička a ošetřovné si vezmete až od následujícího týdne. Běh podpůrčí doby však od té chvíle nelze přerušit. A pozor – ošetřovné můžete využít, i pokud vám zavřou školku nebo dětskou skupinu.

A co když bude škola zavřená déle než 9?? dní? O tom intenzivně jednám s kolegy a věřím, že budou souhlasit s mými návrhy na další pomoc rodinám.

Sledujte web MPSV, kde postupně přibývají aktuální informace (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.