Ministryně Maláčová: Zatím pouze kritizovali…

25.10.2021 7:32 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nové vládě

Ministryně Maláčová: Zatím pouze kritizovali…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Maláčová

Podzim je definitivně tu a příroda hraje všemi barvami! V Sobotu jsme byli s rodinou na Třeboňsku a v neděli na procházce po Vyšehradě. Podzim je vůbec moje nejoblíbenější období. Je to čas dlouhých procházek, teplých polévek a příjemných večerů s knížkou.

Hodně se mě ptáte, jak budu pokračovat dál. Co se týče sociální demokracie, zítra máme první Předsednictvo po volbách a očekávám, že si vše vyříkáme. Potom vám vše napíšu.

Co se týče mého ministrování, nová pětikoaliční vláda musí převzít odpovědnost co nejdříve, v řádu dnů po 8. listopadu (ustanovení nové Sněmovny). I když mě to děsí... Zatím pouze kritizovali a sváděli vše na nás, slibovali nereálné věci. A tento týden byl malou ochutnávkou – paní Pekarová Adamová a pan Válek ukázali, že nemají žádný recept proti pandemii a neznají ani základní postupy. Piráti se také nepředvedli. Zejména paní Richterová, která kritizovala každý můj krok, dala raději přednost Sněmovně - mnohem méně práce za stejné peníze. Pan Skopeček z ODS zcela zjevně neumí počítat a stále nepřiznal, kde chtějí poškrtat těch 125 miliard. Stále také nevíme, kdo bude mým nástupcem na Ministerstvu práce a sociálních věcí a komu mám začít předávat agendu. Ale ministerstvo je konsolidované a za ty tři roky se nám toho povedlo udělat pro lidi opravdu mnoho. Teď pracujeme na tom, aby lidem, kterým nechutně zdražili energie nebo jim hrozí propouštění kvůli krizi automobilového průmyslu, stát pomohl.

V každém případě já se těším na novou životní etapu, protože vždy když něco končí, tak také něco nového začíná.

Vaše Jana Maláčová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…