Ministryně Šlechtová: Na podporu cestovního ruchu přišlo 100 žádostí

22.02.2015 22:28

Ministerstvo pro místní rozvoj zaevidovalo 100 žádostí o dotaci z Národního programu podpory cestovního ruchu s celkovým požadavkem více než 111 milionů korun. Výzva pro podávání žádostí byla ukončena minulý týden.

Ministryně Šlechtová: Na podporu cestovního ruchu přišlo 100 žádostí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidátka na ministryni pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Oproti minulému roku, kdy bylo předloženo 73 žádostí, je vidět stále rostoucí zájem. Nadále tak budu klást velký důraz na cestovní ruch, který je jedním z důležitých pilířů ministerstva,“ doplnila ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová .

V rámci vyhlášené výzvy k předkládání žádostí o dotace z Národního programu podpory cestovního ruchu pro rok 2015, podprogramu Cestování dostupné všem, bylo přijato celkem 100 žádostí o dotaci s celkovým nákladem akcí za 229,216 mil. Kč a požadavkem dotace ze státního rozpočtu ve výši 111,037 mil. Kč.

V letošním roce byla výzva otevřena i pro obce (vyjma statutárních měst), které podaly 49 žádostí. Žádosti byly zaregistrovány a jsou postoupeny externím hodnotitelům k hodnocení. Seznam akcí s navrženou dotací bude znám do konce dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…