Ministryně Šlechtová: Oceňuji včerejší atmosféru i aktivní přístup členů a hostů Rady

17.02.2015 21:02

Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy se poprvé sešla v novém složení

Ministryně Šlechtová: Oceňuji včerejší atmosféru i aktivní přístup členů a hostů Rady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy, která je poradním orgánem vlády pro oblast čerpání fondů EU, se dne 16. února poprvé sešla v novém složení. Radu svolal její předseda Bohuslav Sobotka, předseda vlády a jednání řídila její výkonná místopředsedkyně Karla Šlechtová, ministryně pro místní rozvoj.

Jednání Rady se zúčastnili i další ministři, primátorka hl. města Prahy Adriana Krnáčová a jako hosté předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula a prezident Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů Jan Wiesner. Rada podrobně projednala stav připravenosti ČR na čerpání Evropských strukturálních a investičních fondů v novém období 2014-2020. Diskuse se zaměřila zejména na stav vyjednávání jednotlivých řídicích orgánů s Evropskou komisí o jednotlivých operačních programech a na plnění předběžných připomínek. První výzvy v novém programovém období budou vyhlášeny na jaře letošního roku.

„Otevřená a věcná diskuse nad jednotlivými prvky kvalitní přípravy zahájení nového období je užitečnou příležitostí pro předjednání těchto otázek na politické úrovni ještě před vlastním jednáním vlády. Oceňuji včerejší atmosféru i aktivní přístup členů a hostů Rady. S ohledem na to, že splnění předběžných podmínek podmiňuje zahájení čerpání z fondů EU v novém období, informuji o vývoji v této oblasti vládu každý měsíc,“ uvedla ministryně Karla Šlechtová.

Rada uložila příslušným ministrům předložit vládě informace vztahující se k dokončení právního rámce pro výkon státní služby. Vyzvala gestory jednotlivých předběžných podmínek intenzivně spolupracovat s Národním orgánem pro koordinaci na jejich plnění. Zástupci hospodářských a sociálních partnerů upozornili na aspekt přípravy implementace, která vyžaduje odpovídající personální a odborné zajištění. Dne 19. února 2015 se bude konat pracovní setkání se zástupci Evropské komise, které připravuje Ministerstvo pro místní rozvoj jako Národní orgán pro koordinaci. V rámci zasedání Rady byly projednány oblasti a očekávané závěry, na něž se jednání s evropskými partnery zaměří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…