Mirovský (SZ): Plníme volební program i v rozbouřených vodách magistrátních

07.11.2015 14:51

Zastupitelstvo hl. města Prahy ve čtvrtek schválilo změnu přerozdělování výnosů z hazardu tak, že již nebudou městské části motivovány si herny ponechávat s ohledem na příjmy z počtu heren. Současně byly schváleny nové dotační vztahy k městským částem, kdy dojde k navýšení rozpočtu městských částí a především ty nejmenší, již nebudou závislé pouze na politické příslušnosti starosty tak, aby měly finance na rozvoj.

Mirovský (SZ): Plníme volební program i v rozbouřených vodách magistrátních
Foto: zeleni.cz
Popisek: Ondřej Mirovský

„Jsem rád, že především malé městské části již nebudou prostými vazaly magistrátu a budou moci s vetší nezávislostí na magistrátu reagovat na potřeby svých obyvatel. V zásadě se pouze narovnalo historické podfinancování malých městských částí v Praze,“ komentuje výsledek jednání ZHMP předseda Strany zelených v Praze Ondřej Mirovský.

V rámci územního plánování zastupitelé také přijali princip nerozšiřovat město do krajiny a soustředit jeho rozvoj do středu. Drtivá většina schválených změn územního plánu byla odsouhlasena v podobě, kterou připravil odvolaný náměstek Matěj Stropnický v rámci nově nastaveného transparentního procesu, tedy z velké části zamítnuta hned na začátku. Zamítnuta byla například i zástavba Trojmezí i Džbánu.

Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM

  • SZ
  • Měníme klima v české politice!
  • městský radní

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách