Mračková Vildumetzová (ANO): Férový a pracovitý chlap si obě ocenění právem zaslouží

30.10.2022 12:28 | Tisková zpráva

Prezident České republiky Miloš Zeman propůjčil medaili Za zásluhy I. stupně řediteli Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje Václavu Klemákovi. Návrh na ocenění brigádnímu generálovi předložily v Poslanecké sněmovně, v podvýboru pro udělování státního vyznamenání, Jana Mračková Vildumetzová a také poslankyně Renata Oulehlová (ANO).

Mračková Vildumetzová (ANO): Férový a pracovitý chlap si obě ocenění právem zaslouží
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

„Mám velikou radost. Když jsem Václava Klemáka na ocenění navrhovala, byl zároveň podán návrh na povýšení do hodnosti generála, tak jsem si říkala, že by bylo skvělé, kdyby dostal oboje, ale moc jsem tomu nevěřila. Měla jsem možnost s panem ředitelem několik let spolupracovat, je to férový a pracovitý chlap, který si obě ocenění právem zaslouží,“ říká spokojeně Jana Mračková Vildumetzová, kterou zároveň mrzí, že Václav Klemák musí ve funkci ředitele skončit, protože v letošním roce dosáhne věku pro možný odchod do důchodu a ukončení služebního poměru.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

Ta dále zmínila, že v roce 2020 poslal tehdejší hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO) návrh na povýšení Václava Klemáka do hodnosti brigádního generála, který poukazoval na jeho odpovědný přístup a nasazení při řešení různých mimořádných událostí. Václav Klemák byl letos na brigádního generála povýšen.

„Václav Klemák stojí v čele Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje od roku 2008 a během této dlouhé doby musel řešit lokální povodně, větrné bouře, kalamitní sníh nebo efektivně propojovat složky integrovaného záchranného systému. Navíc svými profesními zkušenostmi pomohl v mnoha inovativních postupech, což má samozřejmě nadregionální význam,“ doplňuje Renata Oulehlová.

Vedle dvou zmíněných poslankyň vyjádřil podporu na povýšení a propůjčení státního vyznamenání Václavu Klemákovi například i někdejší generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky Drahoslav Ryba.

„Václav Klemák zasvětil celý svůj profesní život službě státu, občanům naší republiky a ochraně jejích obyvatel. V čele karlovarských hasičů stojí téměř patnáct let,“ dodala Jana Mračková Vildumetzová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …